Matkailijat ovat palanneet ystävälliseen ja inhimilliseen Bosnia ja Hertsegovinan pääkaupunkiin.

Varsinkin omatoimimatkailijat ovat löytäneet Sarajevon. Paitsi omalla autolla, kaupunkiin tullaan esimerkiksi junalla Budapestista tai bussilla Kroatiasta.

Syitä suosioon on monia. Sarajevo on vieraanvarainen ja tilastojen mukaan myös varsin turvallinen kaupunki. Hintataso on matkailijalle edullinen. Taksilla matkustaminen on halpaa, ja julkinen liikenne toimii hyvin. Sarajevon nähtävyydet ovat joko ilmaisia tai hyvin edullisia. Useimpiin museoihin pääsee sisään euron hintaisella lipulla.

Elävä kulttuuritarjonta on yksi Sarajevon valtti. Vuonna 1995 alkunsa saaneen filmifestivaalin lisäksi järjestetään vuosittain jazz-festivaali. Klassisella musiikilla on vahva jalansija, ja voimissaan ovat myös rock ja vaihtoehtomusiikki. Mess eli vaihtoehtoisen teatterin festivaali kuuluu vuotuisiin tapahtumiin. Hotellien ja pensionaattien määrä lisääntyy koko ajan, mutta sesonkiaikaan on majoituspaikoista jo pulaa. Ennakkovaraus kannattaa tehdä puhelimella tai sähköpostitse. Harvalla hotellilla on nettivarausjärjestelmää, eivätkä luottokortit käy pienissä pensionaateissa tai bed and breakfast -paikoissa.

www.visit-bosniaherzegovina.com

Arja Puikkonen  Kuva Juha Puikkonen

Lue lisää Sarajevosta Matkaoppaan numerosta 1/2012.