MATKAOPAS-LEHTI Singaporen Long Beach tunnetaan akvaarioistaan, joissa ruoka ui tuoreena ruokailijoiden ympärillä.

Salissa on kymmeniä akvaarioita. Eväkkäät ja saksiniekat elävät niissä, kunnes kokki tulee haaveineen paikalle.

Kokonaisena grillattu merirapu, mustapippurilla ja ­chilillä tuhdisti ryyditettynä, on monelle syy saapua säännöllisesti omituisen nimiseen perheravintolaan puiston ­siimekseen. 1950-luvulla kehitetty annos on kulinaristien kulttisuosiossa.

Ruokalistalla kaikki vaikuttaa herkulliselta. Luotamme tarjoilijan suosituksiin. Osteria, tiikerirapua, katkarapua, merisiiliä, kampelaa kauniina makupaloina. Huipentumana hiiligrillin nokeama muhkea chili-rapuklassikko.  

Elämys on sottainen, rapu ei luovu panssaristaan ­helpolla. Maku jää kuumottamaan mukavasti kitalakeen.

Long Beach @ Dempsey, Dempsey Road 25, Tanglin, puh. +65 6323 2222.

Teksti ja kuva Mika Remes, Matkaopas 5/2014. Lehdessä on 4 sivun juttu, jossa esitellään Singaporen parhaita ruokapaikkoja.