Saapasmaan pääkaupunki venyttää herkkusuun vyötärökuminauhaa monin tavoin. Pidä varasi! Parhaat palat on sivelty silavalla.

Ehdotan alkuruoaksi pandoradoa: lämmintä leipää, jonka välissä on mozzarellajuustoa, savukinkkua, sardellifileitä ja tuoreita basilikanlehtiä. Pastaruoaksi penne a la rabiata eli chilillä maustettuja putkimakaroneja. Pääruokana kokki kantakoon pöytään saltimbocka a la romanaa: vasikkaa, savukinkkua ja tuoretta salviaa. Jälkiruoaksi saisiko olla tuoreita hedelmiä? Läpi aterian nostamme maljoja, Francatin valkoviiniä.

Kokonaisuudelle kertyy hintaa noin 150 markkaa. Nämä ihanuudet pistelin poskeeni Ristorante L'Orsossa, joka sijaitsee Rooman vanhalla puolella osoitteessa Via dell Orso 33. Talon isäntä Mimmo osaa asiansa. Ruokalista on mitä roomalaisin, ja hinnat ovat kohtuulliset.

Teksti: Jorma Kujanpää Kuva: Juhani Seppovaara

Lue lisää Matkaopas-lehdestä 2/2000