Halpa ja hauska kaupunkiloma odottaa alle tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Lue hissiajelusta ja muista hyvistä vinkeistä!

Magiaa ja huikea hissiajelu

Aloita ilta Riga musta magia -lasillisella, 5 euroa, Riga Black magic -baarissa. Kaupan päälle pyydä tarjoilijalta taikatemppuesitys. Illan päätteeksi nouse näköalahissillä Reval-hotellin 26. kerrokseen - yöllinen kaupunki näyttää upealta.

Saako olla tyynymenyy

Tarjottimella on kolme luksushotellia: Romantikolle Europa Royale, jossa on prinsessavuoteet, leijonantassukylpyammeet ja kuninkaallinen aamiaishuone. Modernia tyyliä ja tehoa tarjoaa Reval-ketjun Elizabete. Kuuluisuuksien, kuten muusikko Lenny Kravitzin, suosikki on Riian parhaana pidetty Bergs.

Jännä tori + hieno basaari

Eläviä kaloja, juustoja, käsitöitä, kukkia ja elämää näet Central-torilla rautatieaseman vieressä. Neljä hallia sisältävät 3 000 myyntipaikkaa. Halleja hienostuneempi, vaivaton ostospaikka on Berga Bazars.

Rapuaika vai keskiaika

Upouusi kalaravintola terasseineen sijaitsee lähellä isoa Doma Laukums -toria. Paikan Le Crabe Bisque -keitto, 9 euroa, vie kielen. Jos haluat itse koota salaattisi 4,50 eurolla, se käy kivasti trendikkäässä KID-ravintolassa. Syksyiltana on mukava viivähtää keskiaikaisessa kellariravintolassa. Paras löytämämme oli Rozelgrals, jossa paneudutaan teemaan huolella: menyy, tarjoilijoiden vaatetus ja musiikki muistuttavat keskiajasta.

Suklaa vai sohva

Ranskalainen elokuva Amélie tulee mieleen Riian suloisimmassa ja kenties myös pienimmässä kahvilassa, Ameliessa, jonka omistaa kaksi riikalaisnaista. Mansikka- ja raparperikakku maistuivat meheviltä. Suklaan ystävän polvet notkahtavat Berga-basaarin Emihls Gustavs Chocolate -kahvilassa. Suklaakakkupala, 3 euroa, on täsmälleen sopivan kostea. Tuliaiseksi voi ostaa kauniisti pakattuja tryffeleitä. Pyöreässä Apsara-salongissa kanavan varrella voi hörppiä teetä valtavilla sohvilla.

Hetkessä rannalle

Riian asemalta lähtee junia Jurmalaan, ikiaikaiseen rantaparatiisiin, puolen tunnin välein. Meno-paluulippu maksaa alle 3 euroa.

Teksti Maria Rinne

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 6/2009