Korsikan länsirannikolla on pinjarivistöjen suojaamia poukamia.  MVPhotos
Korsikan länsirannikolla on pinjarivistöjen suojaamia poukamia. MVPhotos

Paras aika matkustaa Korsikalle on loppukevät tai syys-lokakuu. Kesäkuukausina voi olla tukahduttavan kuumaa.

1 Etenkin ranskalaiset ja italialaiset matkailijat valtaavat saaren heinä-elokuussa, jolloin teillä on ruuhkaa ja hinnat nousevat rajusti. Esimerkiksi pohjoismainen Langley-matkatoimisto järjestää valmiita pakettimatkoja Korsikalle puolihoidolla; lennot lähtevät Tukholmasta. Suomessa toimivat matkanjärjestäjät myyvät saarelle omatoimisia paketteja. Air France ja Air Corsica tarjoavat parhaat lentoyhteydet Korsikalle.

2 Euroopan kaunein junareitti kulkee sisämaan halki Ajaccion; Corten, Bastian ja Calvin välillä. Kulkupeli on hidas ja antiikkinen, kuten maisemareitille sopiikin. U Trinighellu -juna kulkee kesällä 3-4 kertaa päivässä, talvikuukausina kerran päivässä.

3 Palaghjussa, Sartenen lähellä, on koko Välimeren alueen suurin megaliittialue. Merkillisiä kivikautisia pystykiviä 8 000 vuoden takaa voi käydä bongaamassa myös Ajaccion lounaispuolella Filitosassa.

4 Ranta on Korsikalla aina lähellä. Calvin ranta sopii koko perheelle, Algajolan kalastajakylän tuntumassa sijaitseva Plage Aregnon ranta snorklaajille ja surffaajille. Saaren suosituin lomakohde on etelän Porto Vecchio, jonka lähellä sijaitseva Palombaggia on äänestetty usein Euroopan parhaiden rantojen joukkoon. Myös eteläkärjen Bonifacion tuntumassa on hienoja rantoja. Korsikan sukellusparatiisi on Revallatan niemeke muutaman kilometrin päässä Calvista.

5 Matti Niskasen matkatarinassa seikkaillaan pitkin poikin Korsikaa marraskuussa, jolloin turistit ovat tiessään ja saari aidoimmillaan

Pirkko Puoskari

Lue lisää Korsikasta Matkaoppaan numerosta 3/2013.