Pienestä pitäen matkustamista rakastanut toimittaja Merja Mähkä toteutti suuren unelmansa syksyllä 2009. Hän lähti reppureissulle mukanaan vain rinkka, passi, menolippu Delhiin ja opaskirja Intiasta.

Tavoitteena oli kiertää puolentoista vuoden aikana niin monta maata kuin mahdollista. Hän matkusti ympäri Etelä-Aasiaa, Kaakkois-Aasiaa, Afrikkaa, Etelä-Amerikkaa ja Väli-Amerikkaa. Matkan aikana hän kirjoitti Sata maata -blogia. Matkaan mahtui mitä ihmeellisimpiä paikkoja ja kokemuksia. Matkaseura vaihtui, tuli uusia ystäviä. Välillä hän joutui luopumaan hyvistäkin ystävistä, kun matkailijan kokemukset eivät aina olleet yhtä juhlaa ja yhteisymmärystä ei löytynyt.

Kirja on kirjoitettu rennosti ja elämänmyönteisesti päiväkirjan muotoon. Se sisältää paljon kuvia ja ohjeita sekä hyviä vinkkejä tavalliselle matkailijalle. Kirjoittajan omakohtaiset kokemukset kirjoitettuna hauskasti ja värikkäästi, mutta myös realistisesti pitävät lukijan mielenkiinnon yllä kirjan loppuun saakka. Miksi en minäkin voisi joskus toteuttaa unelmamatkaa tai ainakin haaveilla niistä hyvän kirjan avulla? Todellinen tietokirja intohimoiselle matkailijalle.

Liisa Väätäinen

Merja Mähkä: Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois, 543 päivän reppumatka. Tammi 2012. Hinta 29,40 €.

http://www.tammi.fi/kaikki-ilmestyneet6/-/product/no/9789513166847

Sata maata -blogi