Kunnon varsovalainen ei lähde ravintolaan mököttämään. Siinä seurassa matkailijankin suupielet nykivät ylöspäin.

Puolassa hyvä ruoka yhdistetään hauskanpitoon vaikka väkisin.

Kommunismin kummallisuuksilla ratsastava posketon ”Punainen karju”, Oberza pod Czerwonym Wieprzem, tarjoaa puolalaisklassikoita ja kommunisti­eliitin herkkuja.

Tutustun marinoitujen silakoiden ja siansorkkatytinän jälkeen Titon rakastamaan katajanmarjaiseen villisikaan ja Ceauşescun himoitsemaan tenderloin­pihviin. Toverit, lasi vodkaa digestiiviksi!

Oberza pod Czerwonym Wieprzem, puh. +48 22 850 31 44.
www.czerwonywieprz.pl

Teksti ja kuva Mika Remes
Vinkki on osa Matkaopas 2/2013 -lehdessä julkaistua 4 sivun Lihaa pöytään -juttua Varsovan ravintoloista ja kahviloista.