Innostaisiko porekylpy iglussa? Eksoottisesta kokemuksesta voit nauttia tulevalla talvikaudella keskellä Åren hiihtorinneverkostoa.

Ruotsin Åre tunnetaan loistavista hiihtomahdollisuuksistaan ja kansainvälisestä ilmapiiristään. Åren tuleva talvi tarjoaa myös urheilun huippuhetkiä. Naisten alppihiihdon maailmancup lasketaan Åressa 19.-20 joulukuuta. Freestylen maailmancup kisataan 16.-17. maaliskuuta. Ski crossin maailmancup on vuorossa 14.-17. maaliskuuta.

Åreen pääsee Helsingistä nyt helposti. Blue1 avaa joulukuussa suorat lennot Åre/Öresundin lentoasemalle, joka sijaitsee ainoastaan 50 minuutin ajomatkan päässä Åren rinteiltä. Reittiä lennetään 27.12.-1.4.2013 välisenä aikana kaksi kertaa viikossa, torstaisin ja sunnuntaisin.

Tulevaa kautta varten Åressa on panostettu erityisesti Duvedin alueen kehittämiseen mm. alemmalla hiihtolippuhinnalla ja lisäämällä tapahtumatarjontaa. Uutuutena voi ostaa ainoastaan Duvedin alueen kattavan hiihtopassin, johon kuuluu myös Tegefjällin alue.

Viime kaudella Åressa otettiin käyttöön VM 8 -rinteen yhteydessä uudenlainen valaistusjärjestelmä, jonka avulla luonnosta ja lumesta luodaan mystinen, vanhoihin taruihin pohjautuva satumaailma. Valaistuskonsepti laajenee nyt tulevana talvikautena, ja siinä tullaan hyödyntämään myös ääntä. Lopputuloksena on tarkoitus saada luoduksi todennäköisesti maailman pisin valaistu lasku, yhteismitaltaan 3 500 metriä.

Yksi tulevan kauden jännittävimmistä uutuuksista sijaitsee 1 000 metriä meren pinnan yläpuolella, keskellä Åren rinneverkostoa. Paikalle, josta avautuu näköala koko Åredalenin yli, tullaan rakentamaan lumi-igluja, jotka tarjoavat vieraille majoitusta, ruokaa, porekylpyjä sekä erilaisia tapahtumia. Igluja kokeiltiin pienimuotoisesti jo viime kaudella, ja nyt kokemuksen rohkaisemana on jo aloitettu perustuksien tekeminen tulevan kauden igluja varten. Varsinainen rakennustyö alkaa heti ensilumen myötä.

Åren hiihtokeskusalue sijaitsee Ruotsissa Jämtlannin läänissä, 620 kilometriä Tukholmasta ja 140 kilometriä Norjan Trondheimista. Åressa on kolme hiihtoaluetta: Åre Björnen, Åre sekä Duved/Tegefjäll. Åresta liikennöivillä hiihtobusseilla pääsee Duved/Tegefjällin alueelle.

Koko Åren hiihtoalueen odotetaan olevan avoinna 21. joulukuuta. Åren kausi päättyy 1. toukokuuta 2013. Alueelle on annettu lumitakuu 14. joulukuuta ja 1. toukokuuta väliselle ajalle, jolloin avoinna on vähintään 10 rinnettä.

Kuva: Tuukka Ervasti/imagebank.sweden.se

www.talviruotsi.fi

http://www.blue1.com/fi/fi/Kohteemme/Eurooppa/Are