Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta niin on suomalaisille tutulla lomakohteellakin, Kanariansaarten Fuerteventuralla.

Planaria pohjoisten tasankojen mukaan, Herbania ajoilta, jolloin saari oli vihreä, Maxorata alkuperäisten asukkaiden takia, Capraria vuohilaumojen vuoksi.

Nykynimelläkin on monta merkitystä. Yksi niistä on Tuulten saari. Tuulten saarella tuulee edelleen, ja Jandian rannat ovat yhä maailman parhaita. Purjelautailu on tuulisen saaren suosituin vesi-urheilulaji. Saaren itälaidalla Costa Calmasta Morro Jableen rannat eivät ole enää autiomaan reunustamia, vaan satojen uusien hotellien ja lomahuviloiden täplittämiä.

Lamakin on jättänyt muistomerkkinsä: lähes valmiiden tornihotellien lohduttomia rankoja uuden moottoritien molemmin puolin. Länsirannan Cofeten villi autius on yhtä kiehtovaa kuin aikojen alussa, ja Antiguan, Pajaran ja Betancurian kaupunkien rauhaisa hiljaiselo säilyy varmaan ikuisesti. Tässä kiteytyy Fuerteventuran viehätysvoima: uusinta uutta ja turvallista muuttumattomuutta.

Sirpa Rydman  Kuva Avril Styrman

Lue lisää Fuerteventurasta Matkaoppaan numerosta 7/2012.