Lapset kiljahtelevat, nuoret virittelevät kesän hittikappaleita raikaavaa soitinta ja rohkeimmat makoilevat hiekalla yläosattomissa.

Aurinko lämmittää mukavasti, mutta en ole Aurinkorannikolla vaan Pärnussa Viron lounaisrannikolla. Pärnun hiekkarannoille on vain parin tunnin matka Tallinnasta. Rantaviivaa jatkuu koko kaupungin mitalla, ja aktiviteetteja on tarjolla lentopallosta purjelautailuun. Rauhallisille, pienille luodoille voi vaikka meloa.

Rantasesonki alkaa kesäkuussa ja jatkuu säiden salliessa elokuulle. Jos kohdalle sattuu huono keli tai auringonpalvonta kyllästyttää, Pärnun kylpylät tarjoavat vaihtoehdon. Varttuneita matkaajia saattavat kiinnostaa terveyshoitoja tarjoavat medical spat ja lapsiperheitä vesipuistomaiset kylpylät.

Illalla voi suunnata kaupungin yöelämään, joka on hieman rauhallisempaa kuin Tallinnassa mutta tarjoaa silti monenlaisia mahdollisuuksia seikkailijoille.

Bussi Tallinnasta Pärnuun noin 8 €. Tervis Medical Spa tarjoaa kauneus- ja terveyshoitoja, Tervise Paradiis sopii lapsiperheille. www.terviseparadiis.eu www.estonianspas.eu  Mirage on Pärnun suosituin klubi, mutta kesäisin sen haastaa rantabaari Sunset Club. Cocolocossa voi laulaa karaokea ja tanssia. www.mirage.ee   www.sunset.ee http://cocoloco.ee

Tiina Amadei 

Kuva Lehtikuva/Sixten Johansson