Valokuvaus on miehen intohimo, ja hänelle ovat poseeranneet maailman supertähdet Nicole Kidmanista Mick Jaggeriin.

Valot loistavat pariisilaistalon neljännessä kerroksessa: siinä asuu tänä vuonna pyöreät 80 täyttävä Karl Lagerfeld.

Muutama vuosi sitten muodinluoja osti talosta peräti neljä huoneistoa ja muokkasi niistä itselleen avaran ”poikamiesboksin”. Sen lattiat on päällystetty betonilla, ja futuristiset huonekalut ovat Marc Newsonin ja Amanda Leveten kaltaisten nykymuotoilijoiden käsialaa.

Tätä ennen Lagerfeld asui prameilla antiikkihuonekaluilla sisustetussa kaupunkipalatsissa Rue de l’Universitén varrella aivan Eiffeltornin juurella.

Lyhyen kävelymatkan päässä muotikeisarin asunnosta sijaitsee yksi Pariisin viehättävimmistä kirjakaupoista. Lagerfeldin 1999 perustama 7L on niittänyt mainetta hulppean muoti- ja taidekirjavalikoimansa ansiosta. Siellä on myös myynnissä Lagerfeldin itsensä julkaisemia valokuvakirjoja.

Valokuvaus on miehen intohimo, ja hänelle ovat poseeranneet maailman supertähdet Nicole Kidmanista Mick Jaggeriin.

Hän on myös omistanut kokonaisia kirjoja Brad Kroenigille ja Baptiste Giabiconille, erotiikkaa tihkuville miesmalleilleen.

Jo vuosikymmenten ajan Lagerfeld on työskennellyt Chanelin pääsuunnittelijana. Hänen toimistonsa sijaitsee muotitalon lippulaivamyymälän yläkerrassa Rue Cambonilla, vastapäätä ylellistä Ritz-hotellia.

Mika Minetti  Kuva Lehtikuva

Lue koko juttu Matkaoppaan numerosta 1/2013.