Phi Phi Don -saaren Monkey Beachilla kirmaavan apinan ajatukset voi melkein lukea. Niin inhimilliseltä sen ilme näyttää.

– Täh, me kavereitten kanssa oltiin täällä kyllä ensin! Okei, heitä banaani, niin ollaan sujut.

Phi Phi Don -saaren Monkey Beachilla kirmaavan apinan ajatukset voi melkein lukea. Niin inhimilliseltä sen ilme näyttää, ettei aina tiedä, kuka on rantautunut kummastelemaan ja ketä. Varovainen veijareiden kanssa pitää olla. Kun silmä välttää, eväät kyllä lähtevät repusta.

Törmäsin näihin hellyttäviin otuksiin myös melontaretkellä Hongin karstisaarella Phang Nga -lahdella. Huomasimme kanooteistamme lauman, joka kieppui ja säkätti puissa jyrkällä kallioseinämällä – ja ne huomasivat meidät. Kun olimme aivan lähellä, rohkein lähti taiteilemaan hataralle oksalle veden ylle. Tietenkin oksa räsähti poikki ja kaveri pulahti veteen. Ehdimme tuskin säikähtää, kun kanootin laitaan tarrasi kaksi märkää karvaista kouraa. Yhdessä vilauksessa uskalikko kiskaisi itsensä kuiville. Banaanisaalis oli show’n jälkeen taattu, ja sankari pisti poskeensa kaikki antamamme herkut. Maha täynnä se hyppäsi veteen ja ui rantaan kerskumaan kavereilleen, miten homma oikein hoidetaan. 

Phi Phi Don -saarelle ja Phang Nga -lahdelle järjestetään veneretkiä Phuketista, 75–100 €. Viikon matka Phuketiin alkaen noin 1 200 €.

Hannu Nieminen

  Kuva Christian Hees/Laif/Mvphotos

Lue lisää matkavinkkejä Matkaoppaan numerosta 7/2011.