Luksusristeilijä Azamara Quest nosti ankkurin Etelä-Koreassa ja suuntasi Hongkongiin. Lue Mikko Takalan päivästä laivalla.

Olen saanut kiinni laivan flow’sta. Alan ymmärtää, ettei risteilyn ideana suinkaan ole yliaktiivinen kohkaaminen, vaan nimenomaan korkeammanlaatuisen don’t worry be happy -eksistenssin tavoittelu. Unohda koko-ajan-go-go, anna olla, hellitä. Nukun kymmeneen ja lontostelen kirja kainalossa puolilta päivin Windows-kahvilan vietäväksi. Monipuolisen ja liian runsaan lounaan jälkeen tarkastan kirjaston, josta löytyy kuranttia kirjallisuutta best­sellereistä klassikoihin. Omia opuksia ei siis välttämättä tarvitse pakata mukaan.

Kannella ilma on alkanut lämmetä, joten uskaltaudun auringon­ottoon allasbaarin tuntumaan. Tilaan drinkin ja vielä toisenkin. Ympyrää kiertäviä hölkkääjiä naureskellessa ne maistuvat vaarallisen hyvin, joten tunnen pakottavaa tarvetta pieniin nokosiin. Ja sitten onkin taas illallisen aika...

Iltaohjelmasta vastaa huolella Sinatransa ja Dean Martininsa opiskellut Las Vegas -tyylin viihdyttäjä, joka jatkaa show’taan vielä baarissa. Baari on laivan hurjin bilekeskus, eli sieltä tapaa varmimmin kaikki alle viisikymppiset. Aamuun asti? Ehei, yhdentoista tienoilla henkilökunta alkaa kiillotella lasitavaraa sen näköisenä, että olkaa hyvä ja nyt unten maille.

Mikko Takala, kuva Tommi Anttonen Matkaopas 2/2012 -lehdessä on koko juttu luksusristeilystä Kaukoidässä.

Lisätietoa risteilyistä