Lähi-idän Oman on nousemassa matkailumarkkinoille. Omanilaiset käyttäytyvät hienostuneesti. Jopa basaareissa saa kulkea rauhassa.

Esimerkkejä hintatasosta: Hotellihuone kahdelle 40 €. Auto päiväksi noin 32 €. Kolmen ruokalajin menyy ravintolassa alkaen 6 €, annokset alkaen 3 €. Hotellin ravintolassa menyy alkaen 12 €, olut alkaen 3 €, alkoholittomat juomat alkaen 1 €.

Kenelle Oman sopii?

Oman sopii luonnosta ja historiasta kiinnostuneelle matkailijalle, joka nauttii rauhasta. Myös omatoimimatkailijan on helppoa ja turvallista liikkua vaikkapa vuokra-autolla. Vilkasta yöelämää on turha hakea, mutta pääkaupungissa on baareja ja yökerhoja.

Milloin mennä Omaniin?

Paras aika matkustaa lokakuusta maaliskuuhun, jolloin päivälämpötila Muscatissa on noin 25–35 astetta, veden lämpötila alimmillaankin 22 astetta. Voimakkaiden merivirtojen takia etelässä voi uida vain talvella. Monsuunisateita esiintyy etelässä kesä–syyskuussa.

Minne snorklaamaan Omanissa?

Parhaat koralliriutat sukeltajille ja snorklaajille ovat Muscatin edustalla ja Muscatin lähellä sijaitsevan Daymaniyat-saariryhmän vesillä, pohjoisessa Musandamin alueella sekä etelässä Mirbatin alueella.

Päivi Arvonen

Matkaopas 8/2012 -lehdessä on 7 sivun juttu Omanista.