Oluen ystävällä on hyvä syy matkata Latvian pääkaupunkiin Riikaan 25.-27. toukokuuta. Riian keskustassa järjestetään tuolloin Baltian suurin olutfestivaali Latviabeerfest .

Riikaa kutsutaan sekä Pohjolan Pariisiksi että Baltian Prahaksi. Olutfestivaalin aikaan toukokuun lopulla Riiassa Baltian kesä on juuri puhkeamaisillaan kukkaan. Tapahtumapaikkana toimiva Vermanes Garden on yksi Riikan kauneimmista puistoista, ja se sijaitsee vain kivenheiton päässä Riian vanhastakaupungista. Vermanes Gardeniin pääsee hyvin myös julkisen liikenteen kulkuyhteyksillä.

Latviabeerfest -olutfestivaaleille on kutsuttu mukaan kaikki Latvian suurimmat olutpanimot ja -merkit. Tapahtumaan odotetaan osallistuvan myös olutpanimoita ainakin Saksasta, Tsekistä, Liettuasta ja Virosta. Saksalaiset ja latvialaiset olutpanimot ovat festivaaleilla erityisen näyttävästi edustettuina, ja niillä onkin festivaalialueella aivan omat katunsa. Laajan olutvalikoiman lisäksi festareilla voi nauttia elävästä musiikista, näyttävistä esityksistä, kilpailuista sekä monipuolisesta ravintolatarjonnasta.

Riikan kansainvälinen olutfestivaali Latviabeerfest järjestetään nyt toista kertaa. Ensimmäinen festivaali pidettiin viime syyskuussa. Tuolloin tapahtumaan osallistui tuhansia ihmisiä. Suosion innoittamana festivaali on tänä vuonna laajennettu kolmipäiväiseksi. Nyt olutfestareille odotetaan jopa yli 15 000 kävijää.

Kuva viime vuoden festivaalilta.

http://www.latviabeerfest.lv/