Dubaissa kaikki on kultaa mikä kiiltää. Lähi-idän Manhattan panee turistin pään pyörälle.

Mahtipontisia pilvenpiirtäjiä, muhkeita luksusautoja ja kullan kimallusta kaikkialla. Perhosia vatsassa! Istuimme Helsinki-Vantaan lentoasemalla pizzalla pikkutakkeihin ja jakkupukuihin pukeutuneina ja odotimme lentoa Dubaihin.

Ulkona tuli räntää. Jokaisella oli tuolin vieressä selkäreppu, ainut matkatavara pikku käsilaukun lisäksi. Siinä kaikki, mitä tarvitsisimme viikon lomalla. Meistä lomalla on hauskempaa, kun ei joudu raahaamaan koko vaatekomeroa mukanaan. Ei tarvitse kentälläkään odotella laukkuja eikä pelätä vorojen varastavan mitään.

Meitä lähtijöitä oli neljä: Moonika ja Kim sekä kaveripariskuntamme Mari-Mai ja Rait Karm. Jokainen oli jo mielessään perillä. Lentokoneen ovi avautuu, kuuma ja kostea tuuli puhaltaa kasvoille ja nostaa hien pintaan.

Miksi juuri Dubai? Tutkimme internetistä, missä on lämmintä helmi-maaliskuun vaihteessa. Dubaissa kerrottiin olevan koko ajan aurinkoista, päivän lämpötila 26-30 astetta varjossa. Muitakin lämpimiä paikkoja olisi ollut tarjolla, mutta halusimme samalla tutustua meille vielä tuntemattomaan kulttuuriin.

Teksti ja kuvat Moonika ja Kim Lindfors

Lue lisää Matkaopas-lehdestä 3/2000