Matka jatkuu kohti Istanbulia, raiteitse tietysti. Miksi juuri sinne?

Berliinin hotelli Altberlin on suosituksen arvoinen. Sijainti Mitten kaupunginosassa, Potzdamer Platzilla. Erinomainen ruoka, ystävällinen henkilökunta ja tilavat huoneet, netin käyttö ilmaista. Yhden hengen huoneen alkaen-hinta on 66 euroa, kahden hengen huoneet alkaen 87 euroa.

Matka jatkuu kohti Istanbulia, raiteitse tietysti. Miksi juuri sinne? Olen lukenut pariinkin kertaan Mika Waltarin kirjat Yksinäisen miehen juna ja Lähdin Istanbuliin. Toiseksi Istanbul on aina paikkana kiehtonut ja jäänyt käymättä.

Junalla Berliinistä Budapestiin. Tavarat säilöön, ja illalla yöjunalla makuuvaunussa Romanian Bukarestiin. Siellä kävin jo parisen vuotta sitten junailtuani Balkania pitkin ja poikin. Eli paikka on vähän tuttukin. Sain epäluotettavaa kohtelua ensimmäisessä hotellissani ja vaihdoin majaa. Kahden yön jälkeen makuuvaunussa 12 tuntia kohti Romanian ja Turkin rajaa. Istanbuliin pääsee rajalta vain interrail-lipulla bussin kyydissä. Yöllä kello kaksi tuskastuvan hitaaseen passintarkastukseen. Istanbuliin tunnin kuluttua ja perillä asemalla kello kuusi.

Tarunhohtoinen Idän pikajuna tulee kaupunkiin kerran kuussa. Muuten asema palvelee vain Istanbulin sisäistä liikennettä. Olin varannut hotellin huolella, ja se kannatti. Hotellin nimi on Belle Maison (kaunis talo). Sijainti on erinomainen: lähellä valtaisaa Cevahir-ostoskeskusta ja kahden metroaseman päässä Taksim-aukiosta. Taksimilta pääsee jalan tai vanhalla turistiraitiovaunulla mahtavalle ostoskadulle.

Kuvassa: Istanbulista löytyy metro,vanha ja uusi rautatie, maanpäällinen juna ja erinomainen bussiliikenne. Siitä ja Istanbulista seuraavalla kerralla.

Markku Helismaa

Suomen virallinen Interrail-sivusto: www.vr.fi/fi/index/matkakohteet/interrail.html

Istanbulin matkailusivusto: www.istanbulcityguide.com

Hotelleja löydät myös täältä: www.hotels.com