Jos lähdet elämysmatkalle Singaporeen, pääset ruokailijan paratiisiin. Viikon loma antaa tarpeeksi aikaa tutustua muutamiin parhaimmista herkuista, mutta saaren yli 20 000 ruokapaikassa vieraileminen ja eri keittiöiden makujen kokeileminen vie useita vuosia.

Singaporen keittiöissä kohtaavat monien maiden maut ja ruokakulttuurit. Tarjolla on muun muassa Kiinan ja Intian herkkuja sekä paikallista malaijiruokaa.

Missä? Parhaat ja edullisimmat ruoat löydät hawker centreistä eli ruokatoreilta. Vaikka muualla Aasiassa torien ja ruokien puhtaus voi arvelluttaa, ei hygienia ole ongelma Singaporessa. Yleensä ostoskeskuksissa sijaitsevat food courtsit eli ruokakeskukset ovat hieman ruokatoreja siistimpiä, ilmastoituja ja hinnaltaan usein vähän kalliimpia. Perusidea näissä molemmissa on kuitenkin sama: ulkomaalainen asiakas valitsee tiskillä yleensä kuvan ja englanniksikin käännetyn nimen perusteella itselleen aterian, joka tuodaan pöytään tai haetaan tiskiltä sen valmistuttua. Myös ravintolat ovat hyvä vaihtoehto. Esimerkiksi niin sanotuissa banaaninlehtiravintoloissa kannattaa vierailla. Täällä lautaset on korvattu banaaninlehdillä ja ruoka syödään käsin.

Mitä?

Seuraavia herkkuja kannattaa ehdottomasti testata Singaporen reissulla:

Chilli crab - Singaporen kansallisruoaksi nostettu jättirapu-annos

Laksa - toinen Singaporen epävirallisista kansallisruoista. Kookosmaidolla höystetty tulinen nuudelikeitto

Kalanpääcurry - purppuranapsijan päällä koristettu curry-riisi-ateria

Singapore Sling - Singaporen kuuluisan Raffles-hotellin baarimikon kehittämä drinkki, joka on ehdottomasti parasta nautittuna Rafflesin Long Barissa.

Krista Ylänkö Berlitz: Singapore