Shoppailija, tämä on sinulle. 45 minuutin bussimatkan päässä Brysselistä pääset muodin makuun. Jos mies änkeää mukaan, säilö hänet sarjakuvakauppaan.

Pohjois-Belgian flaamilaisalueen Antwerpen on shoppailijan paratiisi. Kiinnostaako kokeellinen muoti, retro, timantit? Kaikkea löytyy. Keskustassa ja vanhassakaupungissa on ostos­katuja vieri vieressä. Koska välimatkat ovat lyhyitä, kauppakassit jaksaa illalla kantaa hotellille.

Groenplaats-aukio on hyvä lähtöpiste löytöretkelle, sillä se yhdistää toisiinsa suuret ostos­kadut Meirin ja Nationalestraatin. Kävelykatu Meir ympäristöineen on kansainvälisten merkkien koti. Nationalestraat ja sen eteläpuolella sijaitsevat pikkukadut taas pursuavat kokeellisempaa muotia.

Kaksi shoppailuvinkkiä

1. Kenkä- ja laukkufanit hurmaantuvat tyylikkäästä art deco -putiikista, jonka hyllyillä kohtaavat ­hintavat luksusmerkit ja uudet nimet. Thiron on saanut nimensä omistajaltaan, joka suhtautuu muotiin intohimoisesti ja on itsekin opiskellut kenkäsuunnittelua. Drukkerijstraat 6. www.thiron.be

2. Belgia on sarjakuvan suurmaa, jonka tunnetuin ruutusankari lienee elokuvanakin tunnettu Tintti. Tse Tse -sarjakuvakaupasta löydät klassikoiden ohella myös uutta ja kokeellista sarjakuvaa hollanniksi, ranskaksi ja englanniksi. Kronenburgstraat 72. www.tsetsestrips.be

Teksti ja kuva Kaisa Leka

Matkaopas 2/2012 -lehdessä on lisää Kaisa Lekan vinkkejä Antwerpeniin.