Ennen lopullista matkapäätöstä perhelomalle aikovan kannattaa selvittää itselleen pari perusasiaa.

Numerossa 4/2012 Matkaopas vertaili Kanarian, Egyptin ja Thaimaan vetovoiman perhelomakohteena. Ennen valintaa matkailijalla on itsetutkiskelun paikka.

Mitä haluat maksaa? Sama suomeksi: 1 400 vai 3 400 euroa?

Ero on yhä varsin selvä rantalomapakettien hinnoissa. Kolmihenkinen perhe lomailee viikon Punaisella­merellä jo 1 400 eurolla, jolla taas yksi aikuinen saa kahden viikon Krabin-loman. Kevyemmät elinkustannukset loiventavat Thaimaan-matkan hintaa. Toki lomakylissä kaikki maksaa sesongin aikana enemmän kuin muualla ja hinnat nousevat joka vuosi. Ota selvää lapsialennuksesta, se voi olla jopa puolet aikuisen ­matkan hinnasta.

Minkä pituiselle perhelomalle haluat? Sama suomeksi: viikko vai kaksi?

Loman kesto on toinen tärkeä ­kriteeri, kun punnitset rantalomaa Kanarian, Egyptin ja Thaimaan välillä. Jos lomaa järjestyy yksi viikko, järkeviä vaihtoehtoja ovat silloin Egypti ja Kanaria. Thaimaahan kannattaa lähteä vähintään kahdeksi viikoksi, sillä lento on pitkä, 11 tuntia, ja viiden tunnin aikaero syö lomaa.

Millainen hotelli? Sama suomeksi: millainen on lapsiystävällinen hotelli?

Onnistuneen perheloman perusta on lapsille sopiva hotelli. Parveke, ilmastointi ja lämmitetty lasten uima-allas ovat lapsille tärkeitä. Kun rantapäivän hulabaloo on takana, on kiva polskahtaa oman hotellin altaaseen. Liikuntarajoitteisille suunnattu hotelli on toimiva ja edullisempi vaihtoehto lapsiperheelle kuin lapsiystävällinen hotelli leikkikerhoineen.

Teksti Kerttuli Punkari.

Juttu on pieni osa Matkaopas 4/2012 -lehden vertailua perhelomista, kohteina Kanaria, Egypti ja Thaimaa.