Kuva Amelie Dupont, Pariisin matkailutoimisto
Kuva Amelie Dupont, Pariisin matkailutoimisto

Ruoka on ranskalaiselle vakava asia: ruoka-ajoista tai -tasosta ei tingitä.

Kahden kolmen ruokalajin lounasmenyy on yleensä edullinen vaihtoehto. Paras hinta-laatusuhde on pariisilaisten suosimissa paikoissa, ja ne eivät yleensä sijaitse turisti­kohteiden vieressä.

Kulttiravintoloiden ylihintaiset annokset saapuvat usein keskuskeittiöstä. Bistron seinällä komeileva menu turistique -lista ei ­kelpaa ainakaan ranskalaisille. Lounasaika alkaa kello 12 ja illallinen kello 19.

Hyviä pikaruokapaikkoja ovat keittoja ja salaatteja tarjoava luomuketju Exki ja supersuosittu L’Avant Comptoir, missä saa kuuluisan kokin herkkuja 3–6 eurolla tiskin äärellä tai mukaan. Osoite on Carrefour l’Odéon 3. Myös etniset ravintolat kukoistavat.

Lisätietoa

Lähde: Terttu Levonen, Pariisi pintaa syvemmältä, Matkaopas 7/2013