Antalyasta pääsee sukkelasti autolla Kemeriin, josta jäävät mieleen ranta ja ravintola.

Antalyan vilinästä pujahdamme merenrannan uudehkolle, hyväkuntoiselle tielle. Oikealla puolella häämöttävät lumihuippuiset Taurusvuoret. Kemerin pikkukaupunkiin on Antalyasta vähän yli 50 kilometriä.

Kemer alkoi kehittyä matkailullisesti vasta 1980-luvulla. Aiemmin se sai elantonsa lähinnä appelsiineista. Tunnelma on leppoisa. Suurin osa matkailijoista viettää aikaa rannoilla. Kauppiaat vasta availevat liikkeitään vilkkaan yön jälkeen. Yöelämä Kemerissä jatkuu aamuvarhaiseen asti.

Moonlight-ranta on putipuhdas, ja palvelut ovat erinomaiset. Piristävän uinnin jälkeen lounastamme La Luna -ravintolassa, jota monet paikalliset olivat meille suositelleet. Lapsille on hauska leikkinurkkaus. Aikuiset voivat rentoutua viini­rypäleköynnösten ja tuulettimien suojissa.

Seuraavan uimatauon pidämme Phaseliksessa, Kemeristä vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä. Antiikin ajan kaupungissa uimarannalle pääsee raunioiden läpi kävellen. Phaselis perustettiin 700-luvulla eaa. Historialliseen, mäntypuiden ympäröimään vanhaankaupunkiin on noin neljän euron pääsymaksu. On upeaa uida keskellä ulkoilmamuseota.

http://kemerlaluna.com/ http://www.visitkemer.org/About-Kemer/Moonlight/

Teksti ja kuva Reeta Paakkinen. Matkaopas 8/2012 -lehdessä on 4 sivun juttu Turkista.