Aivoleikettä, pötsipataa ja espressomaniaa. Hulluja nuo roomalaiset.

Testacciolla on maine bilehileiden kaupungin­osana. Päivällä meno on kuin huopatossu­tehtaalla. Suuntaan vanhan pääteurastamon ­nurkille kellari­ravintola Checchinoon, jonka keittiö on Rooman ainutlaatuisin.

Checchino perustettiin 1887. Emäntä ­Clorinda Checcino alkoi keittää halvoista ylijäämä­ruhon­osista kulinaarisia ihmeitä. Nykyinen isäntä Francesco kannustaa maistamaan aivoleikettä ja laziolaista superklassikkoa, pajataa, maitokaritsan rapeaksi paistettuja suolia.

Pelkään pahinta, ­mutta maku on molemmissa annoksissa ihmeen hyvä, suolen­pätkissä kerrassaan herkullinen.

Checchino dal 1887, Via Monte Testaccio, puh. +39 6 574 6318.
www.checchino-dal-1887.com

Teksti ja kuva Mika Remes

Matkaopas 4/2013 sisältää 4 sivun jutun Rooman parhaista herkuttelupaikoista.