Lamun saaristossa pääsee nauttimaan juuri pyydystetyistä mangrove-ravuista.
Lamun saaristossa pääsee nauttimaan juuri pyydystetyistä mangrove-ravuista.

MATKAOPAS-LEHTI
Koillis-Kenian rannikon saaret tarjoavat korkeatasoista hupia itsenäiselle matkailijalle.

Veneemme pujottelee mangrovemetsän matalaa väylää Lamun saaristossa. On laskuveden aika. Puolen tunnin kuluttua lähestymme Mandan lahtea.

Manda Bay Resortin henkilökunta ja omistajaperhe kahlaavat meitä vastaan.

Manda Bayn vuorokausihinta, alkaen 230 euroa, kattaa täysihoidon, myös talon viinit. Illallinen katetaan hiekka­rannalle, palmujen ja tähtitaivaan alle. Palvelu on henkilökohtaista: nimikkotarjoilijamme Gibson antaa meille lahjaksi säkillisen tamarindihedelmiä.

Manda Bayn ruokalistalla on aina tuoreita mereneläviä: katkarapuja tulisessa Madrasin currykastikkeessa, keltaevätonnikalaa, red snapper -kalaa tai taivaallisen herkullisia keitettyjä mangrove-rapuja, jotka syödään suolan ja limemehun kera.

Patikoimme omistajaperheen kanssa pikku kukkulalle ihailemaan auringonlaskua ja nauttimaan kenialaista dawa-juomaa: hunajaa, limeä ja vodkaa.

Kukkulan huipulle on pystytetty baari, ja sen vierellä loihuaa nuotio. Makoilemme bambumatolla suurten tyynyjen päällä,
kun taivaalle syttyvät tähdet.

Lisätietoa

Osa Seppo Suomelan kirjoittamasta ja kuvaamasta jutusta Matkaopas 3/2014 -lehdessä.