Uusi Matkaopas-lehti ilmestyy tänään 31. heinäkuuta 2012. Tuhdissa paketissa on 364 matkavinkkiä ja kaupan päälle irrotettava opas Tukholmaan.

Kreeta ei petä, vaikka Kreikka kärvistelee taloussotkuissaan. Matkaoppaan art director Eila Nissinen kiersi Länsi-Kreetaa Haniasta Elafonissiin. Hän ihastui ystävällisiin ihmisiin, maukkaaseen ruokaan ja upeisiin rantoihin.

Israelin Tel Aviv on uusi rohkea uutuus Lähi-idässä. Siellä voi helposti yhdistää kaupunki- ja rantaloman. Tel Avivissa on turha nukkua, sillä siellä juhlitaan viikollakin ja tarjoillaan aamiaista myös yöllä.

Portojoen laakso Portugalin pohjoisosassa on maailman vanhinta viinialuetta. Timo Santala tutki Porton viinikellarit ja kävi maistelemassa kaupungin nimikkoviiniä jokilaakson tiloilla.

Martti Ahtisaari neuvotteli Namibiaan itsenäisyyden. Kaksitoista vuotta myöhemmin seikkailumatkailijoiden grand old man Seppo Lampila kierteli maassa ja totesi, että suomalaisilla on siellä aina ystäviä.

Dekkarikirjailija Leena Lehtolainen valmistautuu valloittamaan Amerikan markkinat. Matkaopas tavoitti hänet vielä kotimaasta. Murharouva kertoo, kuinka hänen paras matkamuistonsa tarttui mukaan lontoolaisesta pubista. Televisiosta tuttu Mikko Peltsi Peltola valittiin keväällä Metsähallituksen kansallispuistokummiksi. Hän paljastaa omat suosikkipaikkansa kotimaassa. Jaakko Selin seikkailee tuttuun aseistariisuvaan tyyliinsä maailmalla. Tällä kertaa sattumat korjaavat satoaan Kreikan Paxoksella. Lue, kuinka sitten kävikään...

Ruotsin kuninkaalliset ovat median kestosuosikkeja ja Tukholma lähellä. Lähde siis moikkaamaan Victoriaa, Danielia ja Estelleä. Matkaoppaan välissä on kätevä Tukholma-kaupunkiopas, jonka avulla löydät niin yöpymis-, ruokailu- kuin shoppailupaikatkin. Eipä ole pitkä matka myöskään Kööpenhaminan voileipäpöytiin. Mikko Takala kolusi kaupungin rentoja kuppiloita, joissa luomu ja lähiruoka ovat itsestäänselvyyksiä. Huippuhetki oli ateria maailmaan parhaaksi äänestetyssä ravintolassa.

Kysy meiltä -palstalla tietokirjailija ja tietotekniikan asiantuntija Petteri Järvinen opastaa, miten voi soittaa ilmaisia puheluita maailmalta. Ja jos kassaan tuli vajausta kesälomalla, ei hätää. Matkaopas antaa 99 säästövinkkiä niukkasmatkaajalle. Tiesitkö esimerkiksi, että etelässä kannattaa hankkia hieman rusketusta ennen kuin pärähtää basaariin. Kalvakkaa vastasaapunutta nimittäin pidetään helppona saaliina.

Matkaoppaan, Kamera-lehden ja Valittujen Palojen suuri matkakuvakisa 2012 on ratkennut. Katso voittoisat, upeat kuvat ensimmäisenä uudesta Matkaoppaasta! Samassa lehdessä ovat myös tulokset lentokyselystä, jonka Matkaopas teki yhdessä British Airwaysin kanssa.

Kuva  Istockphoto