Singaporeen matkustaessasi voit olla varma, että joudut keskelle kulttuurien sekamelskaa. Tiedätkö, kuinka vältät nolot tilanteet - ja sakot?

Singapore on yksi maailman tiheimmin asuttuja kaupunkeja. Tässä lähes viiden miljoonan asukin kaupunkivaltiossa noin joka viides vastaantulija on jonkun naapurivaltion siirtotyöläinen.

1. ÄLÄ HUUDA!

Länsimaalaisten kovaäänisyydestä ei pidetä. Mitä tärkeämpi asia on kyseessä, sitä hiljaisemmalla äänellä Singaporessa puhutaan. Huutaminen on törkeää.

2. Tuijottaminen on hävytöntä

Varsinkaan vastakkaista sukupuolta olevat eivät katso toisiaan suoraan silmiin keskustellessaan. Jos niin teet, et osoita kunnioitusta keskustelukumppaniasi kohtaan.

3. Tökkijöitä paheksutaan

Etusormella osoittelua pidetään erittäin huonona tapana. Vaihtoehtoisesti käytetään joko oikean käden peukaloa, rystysiä tai koko kättä.

4. Sylkijää sakotetaan

Singaporelaiset ajattelevat pahojen henkien elävän kurkun päässä. Tähän uskomukseen perustuu jopa 300 dollarin sakko, joka koituu esimerkiksi purkan sylkemisestä. Sakkoja rapsahtaa myös roskaamisesta, väärässä paikassa tupakoimisesta ja julkisissa kulkuvälineissä syömisestä.

5. Jalat visusti maan pinnalla

Jalanpohjan näyttäminen toiselle on epäkohteliasta. Myös jalan pitämistä polven päällä pidetään loukkaavana.  

Krista Ylänkö

Lähteet Arja Mikluha: Kommunikointi eri maissa

http://www.visitors.sg/general-information.asp