Pistolesi Andrea
Pistolesi Andrea

Kulinaristin Bangkok avautuu heti oven ulkopuolella, etsipä sitten viiden tähden ravintolaa, aitoa paikallista ruokaa tai mitä tahansa maailman antimista.

Thaikeittiö on monelle tuttu kookoskeittoineen ja pad thai -nuudeleineen. Alla mainittuihin ravintoloihin ei yleensä tarvita varausta, ellei halua tiettyä pöytää.

Seafood Market and Restaurant  Ravintolan motto kuuluu: ”Jos se ui, meillä on sitä.” Kalakaupan ja kalaravintolan liitto, jossa saalis noukitaan ostoskärryyn ja kokkien wokkeihin. Hinta lasketaan painon ja valmistustavan mukaan. Ateria kahdelle keskimäärin 70 €, sisältäen juomat ja jälkiruoan.
Osoite  89 Soi Sukhumvit 24. BTS Skytrain  Nana.

Boon Tong Kiat Chicken Rice  Paikallisten suosima vaatimaton ja hyvin varjeltu salaisuus ei tarjoile tunnelmaa tai valkoisia pöytäliinoja, vaan erinomaista kao man gaita, hainanilaista kanaa. Lista on mittava singaporelaisen keittiön läpileikkaus. Hintataso 9–13 €.
Osoite  320 Soi Thonglor.

Rasayana Raw Food Cafe  Raaka-vegaaniruokaa al fresco eli ulkoilmassa keskellä Bangkokia. Lyhyt kävely Phrom Phongin BTS Skytrain -asemalta. Rohkea ottaa mopotaksin, 0,50 €. Rasayanan kesäkurpitsapasta 4,20 €, tom kha -keitto 3,80 €, virkistävä vihannesmehu 2 €.
Osoite  57 Soi Prommitr.  www.rasayanaretreat.com

Foodloft  Nopeaan ja kotoisaan ateriointiin. Maailman keittiöt yhden katon alla ja jokaiselle jotakin kohtuuhintaan. Nuudelikeitto 5 €, japanilainen naudanpaisti 15 €.Central Chidlom, BTS Skytrain  Chidlom, tai Central World, BTS Skytrain  Siam.

Hyde & Seek Gastro Bar  Leikkisä baari tarjoilee niin lounasta kuin päivällistäkin, mutta paikalle kannattaa hakeutua pitkän drinkkilistan ja tunnelman vuoksi. Erityisesti perjantai-iltaisin voi bongata kaupungin
julkkiksia. Notting hillbilly burger 8,80 €. Puh. +66 2 168 5152.
Osoite  65/1 Athenee Residence, Soi Ruamrudee. BTS Skytrain  Ploenchit.

Kuppa  Tyylikäs, kotoisa kahvila-ravintola on Bangkokin ulkomaalaisperheiden suosikki. Lapset haluavat aina varata pöydän, jossa on puutarhakeinu. Länsimaisten annosten ohella tarjolla on muutamia mainioita thai-ruokia. Jälkiruoat ovat erityisen vaikeita vastustaa. Pääruoan hinta keskimäärin 11 €. Puh.  +66 2 663 8806.
Osoite  39 Soi 16, Sukhumvit Road.

Vertigo Grill and Moon Bar  59. kerroksessa sijaitsevasta ulkoilmaravintolasta aukeaa hengästyttävä näkymä tähtitaivaalle ja Chao Phraya -joelle. Valita voi tunnelmallisen fine dining -kokemuksen tai vain auringonlaskun drinkkibaarissa. Viisi ruokalajia ja pullo viiniä 160 €. Pöytävaraus ja parempaa päälle. Puh.  +66 2 679 1200.
Osoite  Banyan Tree Hotel, 21/100 South Sahorn Road.

Annu Lehtinen

Lue koko Bangkok-kooste Matkaoppaan numerosta 3/2013.