Hyvää ruokaa tarjotaan ympäri kaupunkia Michelin-tähdillä varustetuista huipuista pieniin kivijalkakuppiloihin. Myös museoravintolat ovat suositeltavia.

Lähi- ja luomuruoka on Tukholmassa muotia, ja valinnanvaraa on runsaasti myös kasvissyöjälle. Laadukkaita etnisiä ravintoloita on paljon. Perinteistä ruotsalaista ruokaa on tarjolla usein lounasaikaan. Jotkut ravintolat suljetaan lounaan jälkeen noin kello 14 ja avataan uudelleen noin kello 17. Jos haluat illallisen juuri tietyssä ­ravintolassa, varaa pöytä ajoissa. Isoihin ravintoloihin varauksen voi yleensä tehdä myös nettisivuilla.

Kahvilan valinnassa ei voi erehtyä. Ruotsalaisilla on ­pitkä ­ansiokas konditoriaperinne, ja se näkyy kakkutiskeillä. Oikeastaan ainoa valinnan paikka on ­siinä, mistä löytyy vapaa pöytä, ja millaista tunnelmaa ja musiikin ­volyymiä kahvihetkeltään haluaa.

Flickorna Helin & Voltaire -- Satulinnaa muistuttava rakennus Djurgårdenissa on jo itsessään näke­misen arvoinen. Talvella pääsee takkatulen ääreen, kesällä aukeaa myös iso ulkoterassi.

Osoite  Rosendalsvägen 14.

Puhelin  +46 8 664 5108.

Avoinna  Ma–la klo 9–17, su klo 10–17.

www.helinvoltaire.com

Mia Ahola

Nappaa mukaan naapuriin kymmenien vinkkien Tukholma-liite Matkaoppaan numerosta 5/2012.