Jää- ja vankilahotellit ovat jo monille tuttuja, mutta onneksi maailmasta jaksaa vieläkin löytyä jotain uutta ja yllättävää.

Jokaiselle tuntuu jääneen mieleen ylitse muiden se yksi hotelli, jota jaksaa hehkuttaa vuodesta toiseen. Samoin kehuskelemme mielellämme, jos olemme vahingossa erehtyneet valitsemaan hirveän murjun majapaikaksemme. Juttuja maailman kauneimmista ja kauheimmista hotelleista riittää -- mutta mitä jos voisitkin vaihteeksi kertoa yöpyneesi maailman oudoimmassa hotellissa? Tässä muutama mahdollisuus hankkia lisää jutunaihetta kahvitauoille.

1. Tree Hotel, Harads, Ruotsi (kuvassa ylhäällä)

Puumajasta tulee useimmiten mieleen pieni hutera mökki oksanhangassa, mutta tämä hotelli on vienyt käsitteen aivan uudelle tasolle. Ruotsalaisessa Tree Hotelissa on mahdollista yöpyä lasikuutiossa, linnunpesässä tai avaruusaluksessa -- ja kaikki nämä killuvat tietenkin korkealla puussa. Kuva Tree Hotel.

2. Teepee Motel, Teksas, USA

Teksasilainen nainen voitti lotossa ja päätti investoida rahansa tiipii-hotelliin. Intiaanitunnelma ei tosin ulotu seinien sisälle, sillä sisustus ei juurikaan poikkea normaalista hotellihuoneesta. Kuva Teepee Motel. 

 3. Jules’ Underwater Lodge, Florida, USA

Tähän aiemmin vedenalaisena tutkimuslaitoksena toimineeseen majapaikkaan pääsee vain laitesukeltamalla, mutta ponnistus on vaivan arvoinen. Aika kuluu tähystellessä meren pohjaa ikkunalasien läpi, ja nälän yllättäessä voi aina käyttää vedenalaista pizzapalvelua. Kuva Jules’ Underwater Lodge.

4. Yunak Evleri, Kappadokia, Turkki

Kappadokian kalliomuodostelmat tarjoavat hotelleille aivan uskomattomat puitteet. Yunak Evleri on ottanut niistä kaiken irti ja tarjoaa huoneita päälle sadan euron yö. Kuulostaa kovalta hinnalta yöpyä luolassa -- mutta millaisessa luolassa! Kuva Yunak Evleri.

5. Jumbo Hostel, Arlanda, Ruotsi

Harva kaipaa pitkiltä yölennoilta tuttua tuskaista torkahtelua, ihmistä kun ei ole tarkoitettu nukkumaan istualtaan. Mutta entä jos lentokoneessa olisi oma vessa, sänky ja suora näkymä sängystä kiitoradalle? Hostelli-lentokone sijaitsee Arlandan lentokentän laidalla ja sviitti irtoaa 350 eurolla. Kuva Jumbo Hostel/Lioba Schneider.

Teksti  Laura Kuparinen

Mikä on erikoisin hotelli jossa Sinä olet yöpynyt? Jätä kommentti!