Master Chef -tv-ohjelmasta ja Matkaoppaan herkkuputkijutuista tuttu Mikko Takala tutki Hongkongin parhaat ravintolat. Maailman halvin Michelin-ravintola on Kwong Wa Streetin Tim Ho Wan, jossa upea ateria maksaa alle 10 euroa.

Kiinalaisaamiainen on usein kippo riisipuuromaista congeeta tai dim sumeja, jotka huuhdellaan alas kannullisella teetä. Jätän hotelliaamiaisen väliin ja pyyhällän metrolla Mong Kokiin keittiömestari Mak Pui Gorin luo. Herran työmaaruokalaa muistuttuva Tim Ho Wan -ravintola sai pari vuotta sitten Michelin-tähden. Silti vatsa täyttyy ensiluokkaisilla dimsumeilla aina alta kymmenen euron. Ravintolan edessä kiemurtelevat jonot ulottuvat pahimmillaan naapurikortteliin, mutta kello 10 sisään soljahtaa jonottamatta. Ruksaa tilaus lapulle, ja eteesi kannetaan toinen toistaan herkullisempia höyryäviä kippoja. Possulla täytettyjä pullia, riisinuudelitaikinaan käärittyjä katkarapuja, lihapullia, ribsejä musta­papukastikkeessa ja vielä katkarapunyyttejä. Luksusta pikkurahalla!

Tim Ho Wan, 2–20 Kwong Wa Street, Mong Kok.

Teksti Mikko Takala, kuva Tommi Anttonen

Matkaopas 2/2012 -lehdessä on juttu Vyötärö vaarassa, jossa Mikko Takala esittelee kahdeksan loistavaa ruokapaikkaa Hongkongissa.