Igloo Village, Kakslauttanen
Igloo Village, Kakslauttanen

Näissä talvihotelleissa uusivuosi solahtaa soreasti pulkkaan - ilman pauketta ja räiskettä.

Matkahakukone momondo.fi listasi kuusi talvihotellia, jotka erikoisen designinsa ja omalaatuisen sijaintinsa vuoksi ansaitsevat tulla kutsutuiksi talven ihmemaaksi.

IGLOO VILLAGE: Kakslauttanen, Suomi

Revontulien ihailu ei käy missään mukavammin kuin lasikupolin alla lämpöisessä sängyssä makoillen – tämä on mahdollista Kakslauttasen Igloo Village -hotellissa.

Modernit lasiset iglut hurmaavat vierailijat kristallinkirkkailla näkymillä yötaivaalle, mutta lisäksi 20 valaistua iglua hehkuvat kutsuvaa lämpöä vasten pimeää ja lumista Suomen Lapin mäntymaisemaa.

http://www.kakslauttanen.fi/en/resort/igloo-village

ICEHOTEL: Jukkasjärvi, Ruotsi

Ihastuttavia jäähotelleja löytyy Suomestakin, mutta listaukseen  on päätynyt tällä kertaa Pohjois-Ruotsissa Jukkasjärvellä sijaitseva IceHotel.

IceHotel on rakennettu kokonaan jäästä ja lumesta, ja veistojälki onkin täynnä kauniita yksityiskohtia. Rakennelman sisällä tuntee olevansa ennemmin satupalatsissa kuin hotellissa.

Jäähotelli on ymmärrettävistä syistä pystyssä vain talvikauden: hotellin rakentamiseen käytetyt tuhannet tonnit jäätä sulavat kevään koittaessa.

Hotellin taiteelliset yksityiskohdat vaihtelevatkin vuosi vuodelta, mutta joka vuosi hotellissa on asuinhuoneita, hääkappeli ja baari.

http://www.icehotel.com/accommodation/winter/

HOTEL ARCTIC: Ilulissat, Grönlanti

Jos kaipaa muistutusta planeettamme suuruudesta ja luonnon mahdista, kannattaa suunnata Grönlannin Ilulissatiin.

Silmänkantamattomiin jatkuvan jäisen maiseman keskellä on helppo rauhoittua – vain suuret, aavemaisesti ohi lipuvat jäävuoret rikkovat rauhan.

Hotel Arctic sijaitsee aivan vuonon reunalla, ja sen jokaisesta huoneesta pystyy seuraamaan jäävuorten virtaa.

http://www.hotel-arctic.gl/index.php?pageid=1&new_language=1

KIRKENES SNOWHOTEL: Kirkenes, Norja

Listalla on mukana Kemin LumiLinnan norjalainen serkku, lähellä Venäjän rajaa sijaitseva Kirkenes Snowhotel.

Yöpyminen lumeen koristeellisesti kaiverretussa huoneessa on unohtumaton elämys, kuten myös koiravaljakkoajelu rauhallisen, lumen peittämän norjalaiserämaan halki.

Ylisuurta iglua muistuttavan hotellin vieraat pääsevät myös moottorikelkkailemaan napapiirin lumimaisemaan, minkä jälkeen he voivat nauttia jäälaseista tarjoiltuja drinkkejä kokonaan jäästä rakennetussa baarissa.

http://kirkenessnowhotel.com/

HOTEL RANGÁ: Hella, Islanti

Eteläislantilainen Hotel Rangá valikoitui listalle upean sijaintinsa vuoksi.

Hotellia ympäröivät poikkeukselliset maisemat: lähistöllä on niin halkeilevia jäätiköitä, jyliseviä vesiputouksia, jyrkkäreunaisia kallioita kuin loputtomiin jatkuvia lumen peittämiä tasankoja.

Hotellin energianlähteinä toimivat vesivoima ja maalämpö, ja sisätilat pidetään lämpiminä kuumien lähteiden voimalla, joten hotelli on yhtä vihreä kuin sen yllä aika ajoin liekehtivät revontuletkin.

http://www.hotelranga.is/

OLD FAITHFUL SNOW LODGE: Yellowstone,, USA

Lumiset maisemat, höyryävät kuumat lähteet ja vapaana liikkuvat villieläimet tekevät Yellowstonesta talvisaikaan yhden taianomaisimmista paikoista.

Old Faithful Snow Lodge -hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla kansallispuistossa, joten sieltä käsin on helppo tutustua puiston kuuluisiin nähtävyyksiin – kuten hotellin lähistöllä sijaitsevaan samannimiseen kuumaan lähteeseen.

Osa puisen hotellin viehätyksestä piilee siinä, että ensimmäisten kunnon lumisateiden jälkeen sinne pääsee vain erityisillä snowcoach-lumibusseilla.

http://www.yellowstonenationalparklodges.com/lodging/winter-lodges/old-faithful-snow-lodge-cabins/

http://www.momondo.fi/