Melia Cayo Coco
Melia Cayo Coco

Kuuban pohjoisrannikolla sijaitseva Cayo Cocon saari on kuuluisa rannoistaan. Siellä voi myös yöpyä ylellisesti.

Kuuban rannikon laguuneissa lymyilee tuhansittain karibianflamingoja, jotka varhain aamulla suuntaavat syvemmille vesille ruokailemaan ja palaavat takaisin auringon laskiessa.

Cayo Cocossa auringonlaskun värjäämä taivas, turkoosi meri ja satapäinen lauma ylitse liihottavia lintuja ovat ihastuttava näky.

Saaren hotellien parhaimmistoon kuuluu Melia Cayo Coco, jonka laguunin ylle rakennetuissa sviiteissä pääsee uinumaan makeasti.

Aikaa nukkumiseen jää tosin vähän, jos haluaa ottaa kaiken ilon irti lomakylästä: salsaa, rumbaa ja cha-chata voi tanssia aamusta iltaan ohjaajien opastuksella.

• Cayo Cocoon ajaa Havannasta noin 8 tunnissa. Kannattaa pysytellä pääteillä niiden hyvän kunnon vuoksi. Sivuteitä pitkin oikaiseminen voi pidentää matkaa jopa tunneilla. Opasteita on harvassa. Saarelle pääsee myös lentäen. www.cayocococuba.net

• Majoitus Melia Cayo Cocossa veden päälle rakennetussa bungalowissa: deluxe-sviitti kahdelle 350 €/yö sisältäen kaikki ruoat ja juomat. Perushuone alkaen 150 €.  www.melia.com

Teksti Laura Kuparinen  Kuva Melia Cayo Coco

Lue koko juttu Kuubasta juuri ilmestyneestä Matkaoppaan numerosta 7/2013.