Disainiöö Satelliit pursuaa kaunista katseltavaa. Miranda Karagöl.
Disainiöö Satelliit pursuaa kaunista katseltavaa. Miranda Karagöl.

MATKAOPAS-LEHTI
Kun satama-alue ja Vanhakaupunki ei yksinkertaisesti riitä täyttämään matkakuumetta etelänaapurissamme...

Kalamaja pagarikoda

Keskellä Kalamajan rosoista aluetta seisoo vihreä puutalo, josta kantautuu lempeä tuoksu parin korttelin päähän. Idyllinen pikkuleipomo on sisutettu kotoisasti puisilla huonekaluilla ja tarjolla on suolaista, makeaa, rapeaa ja pehmeää. Hieman päälle kolmella eurolla saa kauniisti koristellun kakkupalan ja kahvin nautittavakseen. Kassan takana on tirkistysaukko, josta voi nähdä leipurit jauhopöllyssä täyden työn tohinassa. Hellyttävänä yksityiskohtana kahvilassa on iso lasipurkki, josta lapsille annetaan ilmaiseksi keksi, jotta vanhemmat pystyvät tekemään ostoksensa rauhassa.

Kahvilaleipomo sijaitsee osoitteessa Jahu tn 11, Tallinn, Eesti 10415
Auki ma-pe klo 7:30-19 ja la-su klo 10-16.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Telliskivi loomelinnak

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Harmaa teollisuusrakennus pitää sisällään luovuuden linnakkeen, johon kuuluu 11 eri osaa. Disainiöö Satelliit on aartenmetsästäjän paratiisi – sokkeloinen talo on täynnä pop up-myymälöitä. Tämän päivän Viro puhkuu yrittäjähenkisyyttä ja uusia liikkeitä syntyy jatkuvasti. Linnakkeessa tarjolla on muun muassa retrohenkisiä huonekaluja, vintagekoruja, suloisia lastenvaatteita ja käsintehtyjä saippuoita. Täältä löydät ainutlaatuiset ja kohtuuhintaiset tuliaiset kotiin vietäväksi.

Telliskivi loomelinnak sijaitsee osoitteessa Telliskivi 60A, 10412 Tallinn
Auki ma-pe klo 11-19 ja lauantaisin klo 11-17.

Kun Tallinna ei riitä

Viro uusi vuoden alussa matkustajajunakalustonsa neuvostonaikaisista sähkö- ja moottorijunista sveitsiläisiin Stadler FLIRT-juniin, joita käytetään myös Suomessa pääkaupunkiseudulla.

Suoria junayhteyksiä Tallinnasta on esimerkiksi Tarttoon, Narvaan ja Pärnuun. Valtio tukee lipun hintoja, joten esimerkiksi matka Tallinnasta Pärnuun maksaa vain kuusi euroa ja Tarttoon alle kymmenen.

Matka sähköjunilla taittuu mukavasti vaikka netissä majoitusvaihtoehtoja etsiskellessä, koska kaikissa junissa on ilmainen WiFi.

Katso täältä juna-aikataulut ja hinnat.

Miranda Karagöl

Sisältö jatkuu mainoksen alla