Ramen-nuudeleihin erikoistunut Ippudo tekee kaupungin maukkaimman tonkotsu-nuudelikeiton, mutta pöutävaraus sitoo Momofukuun.

Korealaista, japanilaista ja länsimaista keittiötä suvereenisti yhdistelevä David Chang isännöi Manhattanilla useita ravintoloita, joista Momofuku Noodle Bar on suosikkini. Riisuttu sisustus, kovat penkit ja tarjoilijat trendikuppilan standardimallia – siis töksäytteleviä, tatuoituja ja angstisia. Ärsyttävää, mutta imelän muzakin sijaan äänentoistolaitteisto suoltaa ilmoille kaikkea kivaa Dylanista Slayeriin, ja sitten se ruoka...

Olen tilannut ennakkoon Noodle Barin legendaarisen kana-aterian, joka maksaa kuudelle hengelle vaivaisen satasen ja sisältää kaksi kokonaista kanaa: etelävaltioiden tapaan ja korealaisittain. Ideana on riipiä kanaa salaatinlehtien tai mu shu -lättysten täytteeksi, ja mukaan voi lisätä chilejä, porkkanaa, retiisejä ja tuoreita yrttejä.

Jälkiruokia Chang ei hallitse, joten kipitän kadun yli De Robertis Pasticceriaan. Patinoitunut kahvila on säilynyt muuttumattomana yli sadan vuoden ajan, eikä parempia leivonnaisia saa edes saapasmaasta. 

Ippudo NY, 65 4th Avenue, puh. +1?212?388?0088.  www.ippudony.com  Momofuku Noodle Bar, 171 First Avenue.  momofuku.com/new-york/noodle-bar 

De Robertis Pasticceria, 176 First Avenue.  derobertiscaffe.com

Mikko Takala  Kuva Tommi Anttonen (Ippudo NY)

Lue lisää Manhattanin ruokapaikoista Matkaoppaan numerosta 7/2012.