Malesian lomasaari hurmaa herkuillaan, hiekkarannoillaan ja hyvillä hotelleillaan. Hotellimme Pelangi Beach Resort on rakennettu rannan tuntumaan malaijilaisen kylän tapaan.

Langkawi oli parikymmentä vuotta sitten hiljainen saari, jonka asukkaat hankkivat elantonsa kalastaen sekä riisiä ja kumipuita viljellen. Sitten saarelle myönnettiin verovapaus ja siitä alettiin kehittää lomaparatiisia. Etenkin lapsiperheet ja lepolomaa kaipaavat ihastuvat saaren trooppiseen lämpöön ja lempeään ilmapiiriin.

Mangrove suojaa

Hotellimme Pelangi Beach Resort on rakennettu rannan tuntumaan malaijilaisen kylän tapaan. Kaksikerroksiset rakennukset kätkevät sisäänsä mukavat, tilavat huoneet. Merivesi on puhdasta, mutta ei niin säihkyvän turkoosia kuin monilla Thaimaan saarilla. Kolmasosaa Pulau Langkawin saaresta ympäröi nimittäin tiheä, suojaava mangrovemetsä. Nousuveden aikana rämeiköt jäävät veden alle, ja maa-aineksia huuhtoutuu mereen.

Maan ja taivaan välillä

Ruoka ja rentoutuminen ovat Langkawilla lomailevan pääharrastukset, mutta nähtävääkin on tarjolla moneksi päiväksi. Saaren lounaisrannikolla sijaitsevaan Oriental Villageen on rakennettu likipitäen kaikkien Kaakkois-Aasian kansallisuuksien perinteitä jäljitteleviä taloja. Paikan vetovoimaa lisää sveitsiläisten suunnitteleman köysiradan lähtöasema. Köysiradalla pääsee katsastamaan maisemia Langkawin toiseksi korkeimman vuoren Gunung Machincangin huipulta.

Krokotiili ja tiikerihai

Saaren luoteisosan krokotiilipuistossa asustaa tuhatkunta krokotiilia. Malesian rikkaaseen linnustoon voi tutustua Kuahin pohjoispuolella sijaitsevassa Taman Burung -lintupuistossa. Pantai Cenang -rannan eteläpäässä on komea Underwater World -akvaario, jossa voi nähdä mitä kummallisimpia mereneläviä. Sukeltajille ja snorklaajille Langkawin pääsaari ei tarjoa huippuelämyksiä. Alle tunnin venematkan päässä sijaitsee kuitenkin Pulau Payarin saari, jonka eteläpuolella on Malesian länsirannikon parhaaksi kehuttu koralliriutta.

Ostoksia verotta

Malesian hintataso on suomalaiselle edullinen, ja Langkawi on lisäksi verovapaa alue. Valikoimat ovat kuitenkin melko suppeat.

Teksti: Pirkko Puoskari Kuva: Magnus Weckström

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 5/2009