Loistava kolmen ruokalajin ravintolamenyy maksaa 30 euroa Istrian niemimaalla.

Kroatian hintataso on hieman matalampi kuin Suomessa, mutta ravintolassa ruokaillaan edullisemmin kuin Pohjolassa. Herkkujen taso on kova, mistä todistavat nirsot italialaiset. He saapuvat Adrianmeren toiselta puolelta nauttimaan pyyntituoreista merenherkuista.

Lennot Kroatiaan ja hotelliyöpymiset viikoksi saa noin 700 eurolla. Pelkät meno-paluulennot Helsingistä Pulaan alkaen noin 250 euroa. Ravintoloissa kolmen ruokalajin menyy alkaen noin 30 euroa.

Kolme hyvää ravintolaa:

1. Milan, Stoja 4, Pula. Kolmen ruokalajin illallinen alkaen 35 e. www.milan1967.hr

2. Lone, Luje Adamovica 31, Rovijn. Uuden hotellin terassiravintola. Kolmen ruokalajin illallinen alkaen 30 e.  www.lonehotel.com/en/restaurants_and_bars

3. Astarea, Ronkova 6, Brtonigla. Kroatialaisia perinneruokia. Talon kalamenyy noin 35 e. www.konoba-astarea-brtonigla.com/

Maaret Thome-Stavenhagen, kuva Juha Puikkonen.

Matkaopas 3/2012 -lehdessä on 6 sivun juttu Kroatiasta.