Miltä tuntui kokea Karibian kuulut saaret pikakelauksella? Avustajamme Hille Matekovits risteili suomalaisella laivalla Atlantin yli.

Maata näkyvissä! Mikä herätys. Risteilyisännän aamu­tervehdyksessä kuulimme lämpötilan olevan jo aamukahdeksalta + 27 astetta. Aurinko paistoi, Atlantin sini oli yön aikana vaihtunut Karibian­meren turkoosiin. Laiturilla steel band -orkesteri soitti rytmejä, kun tanssijattaret toivottivat meidät tervetulleiksi Antiguan saarelle.

Kiertelimme pikkuruisen pääkaupungin St. John’sin postikorttimaisemissa. Talot olivat pastellin värisiä, ihmiset kauniita ja hymyileviä. Kauppoja oli vieri vieressä, kahviloita, musiikkia, naurua. Rauhallisen sivu­kujan Napoleon-ulkoilmakahvilassa maistelimme Karibian rommia ensi kertaa. Pienen ja vauraan saaren kiertää kahdessa tunnissa. Ohi lipui palmuja, vehreitä kukkuloita ja kuvankaunis lahti purjeveneineen. Antiguan ovat löytäneet myös Silvio Berlusconi, Eric Clapton, Jean Paul Belmondo ja Giorgio Armani, joilla kaikilla on saarella huvilansa.

Pienellä Antigualla on 365 rantaa, omansa vuoden jokaiselle päivälle. Palmut ja banaanit näyttivät hallitsevan Martiniquen saarta. Grenada taas kuuluu Karibian vehreimpiin, ja Tobagon valtteja ovat mahtavat sademetsät ja valkohiekkaiset paratiisirannat. Viimeisenä tutustumiskohteena oli Karibian 15 saaresta vaurain, Barbados, joka ylpeilee hiekkarannoillaan sekä pääkaupunkinsa Bridgetownin ostos- ja ravintolatarjonnalla.

Mitä maksaa

Seuraavan kerran Kristina Katarina ylittää Atlantin jouluristeilyllä 2012. Karibian-risteilyt jatkuvat 2.3.2013 asti, jolloin alkaa paluuristeily Itä-Karibian saarten kautta Kap Verdelle. Risteilyn ennakkovaraushinta on noin 2 000–4 000 €.

www.kristinacruises.com

Teksti Hille Matekovits, kuva Sami Lamberg. Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 6/2012.