Kirjailijanuran kannalta tärkeä muutto Afrikkaan tapahtui 1914, jolloin Karen oli 29-vuotias. Hän oli juuri mennyt naimisiin ruotsalaisen pikkuserkkunsa Bror von Blixen Finecken kanssa.

Maisemanvaihdosta kaivannut Karen sai naimakaupassa paronittaren arvonimen. Aviomies puolestaan sai rikkaan puolison, jonka perheen tuella pariskunta saattoi hoitaa kahvi-plantaasiaan Brittiläisessä Itä-Afrikassa eli nykyisessä Keniassa. Blixenin talon oli rakentanut 1912 ruotsalainen insinööri Åke Sjögren. Karen ja aviomies Bror ostivat talon häneltä 1917. Tilan maille istutettiin muun muassa kahvipensaita.

Pari erosi kahdeksan vuoden avioliiton jälkeen. Bror muutti takaisin Ruotsiin, mutta Karen jäi Keniaan. Kahvinviljely ei sujunut odotusten mukaan varsinkaan Karenin jäätyä yksin. Sitten kuvioihin tuli mukaan uusi rakkaus, englantilainen aatelismies Denys Finch Hatton. Mies asui Blixenin talossa retkiensä väliaikoina ja säilytti siellä kirjojaan ja gramofoniaan. Denys rakasti lentämistä, ja se mitä Karen oli usein pelännyt, tapahtui toukokuun kahdeksantena 1931. Kone putosi maahan, ja Denys kuoli.

Karenin palattua Tanskaan maatila jäi englantilaisten perheitten haltuun. Vuonna 1964 Tanskan valtio osti tilan ja antoi sen itsenäisyyslahjaksi Kenian uudelle hallitukselle. Tila ja rakennukset museoitiin 1986.

Karen Blixen Museum Keniassa sijaitsee 10 kilometriä Nairobin keskustasta. Avoinna joka päivä klo 9.30–18.

www.museums.or.ke

Sinikka Salokorpi  Kuva Hemis/MVPhotos

Lue koko artikkeli Matkaoppaan numerosta 7/2012.     Blixenin kotimuseo Nairobin liepeillä on nykyisin suosittu matkailunähtävyys.