Ledra Street on Nikosian kreikkalaisen puolen ydinkeskustaa.
Ledra Street on Nikosian kreikkalaisen puolen ydinkeskustaa.

MATKAOPAS-LEHTI
Kyproksen jaetussa kaupungissa voi aamun aloittaa kreikkalaisella frappe-kahvilla ja valmistautua iltaan turkkilaisella babutsa-jäätelöllä.

Makarios Avenuella Nikosian kreikkalaisessa osassa autot tööttäilevät ja ihmiset kiirehtivät työpaikoilleen. Kauppoja, toimistoja ja kahviloita on kaikkialla.

Tilaan suklaakroissantin ja frappen eli kreikkalaisen jääkahvin ja jään katselemaan kaupungin heräämistä uuteen päivään.

Vilkkaan Ledra-kadun loppupäässä on Faneromenin aukio. Alue on boheemin nuorison tapaamispaikka. Seuraavaksi edessäni onkin jo rajaportti Pohjois-Kyprokseen, saaren turkkilaiseen osaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rajanylitys jalankulkijoita palvelevalla Lokmacin rajaportilla kreikkalaiselta puolelta saaren turkkilaiseen osaan sujuu nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Turkkilaisella puolella sijaitseva Dereboyun kauppa- ja kahvilakatu tunnetaan myös nimellä Mehmet Akıf Caddesi, ja se on seuraelämän keskipiste.

Kadun loppupäässä sijaitsee täkäläisen Mardo-jäätelöketjun kahvila. Mietin pitkään, otanko kaktusviikunoilla, babutsa, vai hunajamelonilla, kavun, maustettua jäätelöä.

Reeta Paakkinen  Kuva Cemal Okur

Lue koko juttu Nikosiasta Matkaoppaan numerosta 4/2014.

Sisältö jatkuu mainoksen alla