Manhattanilla eri maiden keittiöt ovat kätevästi samalla alueella. Lounaalla nautitaan kohtuuhintainen kolmen tähden kattaus ja illalla edullista etnistä.

Brittikokki April Bloomfieldin trendikkääseen Ace-hotelliin sijoittuva Breslin on Michelin-tähdellä noteerattu gastropubi, jonne menen lammasburgerin vuoksi: mediumiksi paistettu pihvi, hapantaikinasta leivottu sämpylä ja kuminalla maustettua majoneesia. Komeuden täydentävät kolmesti friteeratut ranskalaiset.

Breslinin ruoka on terveyspoliisin painajainen: possua, voita, rasvaa ja taas possua – ja äärimmäisen maukasta. Pääruoat asettuvat 15–30 dollarin eli 12–23 euron haarukkaan.

Breslin, 16 W 29th Street, puh. +12126791939.  thebreslin.com

Mikko Takala  Kuva Tommi Anttonen/Breslinin lammasburgeri

Lue koko New Yorkin herkkuputki Matkaoppaan numerosta 7/2012.