Seija Tuunanen
Seija Tuunanen

Seija Tuunanen lähetti Matkaoppaaseen kertomuksensa Rodokselta. Lähetä sinäkin oma reissutarinasi. Voit voittaa 500 euron matkan!

Varasin loman Rodokselle, hotelli Sunshine Vacation Clubiin touko-kesäkuun vaihteeksi 2013. Loman päätarkoitus oli juhlistaa 30-vuotishääpäiväämme.

Halusimme lomasta irti mahdollisimman paljon, joten päätimme opiskella kreikkaa.

Ennen lomaa olimme oppineet jo kokonaista kolme sanaa: kaliméra (hyvää huomenta), kalispéra (hyvää iltaa) ja evharistó (kiitos). Näillä meinasimme pärjätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hotellin henkilökunta ilahtui parista kreikkalaisesta sanastamme. Saimme ystävällisen hymyn ja hyvän palvelun. Samaa taktiikkaa ­käytimme myös hotellin ulkopuolella tavernoissa ja kahviloissa – ­palvelu oli ensiluokkaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Seuraavaksi lomaksi opettelemme ainakin kolme uutta sanaa.

Kiersimme pienellä kaupunkijunalla Ialyssoksen kylän, jossa hotellimme sijaitsi. Halusimme katsella lisää viehättävän pienen kylän nähtävyyksiä omin nokkinemme.

Kiertelimme kävellen kapeita katuja useana päivänä, löysimme pieniä tavernoita, mitä viehättävimpiä pienenpieniä kirkkoja sekä uusia ja vanhoja asuintaloja.

Sää oli koko ajan paahtavan kuuma, varsinkin kylässä. Sen vuoksi olikin mukava palata hotellialueelle, jota oli mainostettu tuulisen rannan paikkana. Emme olleet ajatelleet, että ­tuuliseksi paikaksi mainostettu olisi niin miellyttävä kokemus.

Hotellilla oli paljon viihdykettä aamusta iltaan: tikanheittoa, vesijumppaa, pienille mini-disko ja illaksi revyyesityksiä.

Yhden esiintyjän ylitse muiden nimesimme Marcoksi, koska hän oli ilmetty Marco Bjurströmin kaksoisolento. Hän oli sympaattinen, iloinen, kohtelias ja mukaansatempaava.

Yleisö vedettiin mukaan. Niin meillekin kävi 30-vuotishää­päivän iltana. Lavalle vaan ja mukaan hulvattomaan The Mystery Playboy -hupailuun.

Seija Tuunanen

Lue lukijoiden tarinat Matkaoppaan numerosta 2/2014.

Lähetä oma matkatarinasi ja kuvia.
Voit voittaa 500 euron matkan!

➽ Lähetä enintään 3 000 merkin matkatarina ja kuvia osoitteeseen:

matkaopas@sanoma.com

tai

Matkaopas
PL 100
00040 Sanoma

➽ Julkaistun tarinan kirjoittaja saa matkaopas-tuotteen.
Vuoden lopussa palkitsemme kolme parasta 100–500 euron matkalahjakortilla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla