Jump into Ireland
Jump into Ireland

MATKAOPAS-LEHTI
Toukokuussa Irlannin tapahtumakalenteri täyttyy muun muassa festivaaleilla, ruokapäivillä ja urheilutapahtumilla.

Italian ympäriajon Grande Partenza 9.-11.5.2014

Yli 200 ammattilaispyöräilyn huippua ympäri maailmaa kokoontuu Irlantiin kilpailemaan himoitusta vaaleanpunaisesta paidasta, kun Italian ympäriajo Grande Partenza saa lähtölaukauksensa. Kansainvälinen urheiluspektaakkeli järjestetään nyt ensi kertaa Manner-Euroopan ulkopuolella. Sekä kilpailuja ennen että niiden aikana on luvassa runsaasti tapahtumia ja aktiviteetteja kymmenille tuhansille katsojille.

http://www.girostart2014.com/

Burren Slow Food Festival 23.-25.5.2014

Burrenin ainutlaatuinen kuun pintaa muistuttava maasto on houkutellut matkailijoita läheltä ja kaukaa jo vuosisatojen ajan. Burrenin ruokapolulla voi tutustua alueen palkittujen ruokatuotteiden saloihin. Parinkymmenen laadukkaan yrityksen, tuottajan ja käsityöläisen muodostamalla polulla on mm. viljelijöitä, kahviloita, ravintoloita, pubeja, maatilatoreja, juustoloita, suklaanvalmistajia, leipomoita ja jäätelönvalmistajia.

http://www.burrenecotourism.com/

Belfast Titanic Maritime Festival 24.-26.5.2014

Historiallisen Titanicin synnyinkaupunki Belfast isännöi toukokuussa festivaalia, jonka myötä kaupunkiin saapuu upeita, suuria purjeveneitä. Belfast Titanic Maritime Festival juhlistaa kaupungin erityislaatuista merellistä perintöä. Titanicin inspiroimaan ohjelmaan kuuluu opastettuja kierroksia, luentoja, näyttelyitä, esityksiä sekä merirosvonäytöksiä. Festivaalikävijät voivat myös osallistua Titanic-kävelykierrokselle, jolla edetään laivan rakentajien jalanjäljissä pitkin Queen's Islandia, jolla Titanic ja sen kaksi sisaralusta suunniteltiin, rakennettiin ja laskettiin vesille.

http://visit-belfast.com/whats_on/event/belfast-maritime-festival-2014

Listowel Writer's Week 28.5.-1.6.2014

Irlannin kirjallisuuskaupunkina tunnettu Listowel tarjoaa täydelliset puitteet maan vanhimmalle kirjallisuusfestivaalille. Festivaali kunnioittaa Irlannin rikasta kirjallista kulttuuriperintöä, ja kävijöille on tarjolla työpajoja, luentoja, lukuesityksiä, haastatteluja, keskustelutilaisuuksia, kilpailuja, kirjojen julkistamistilaisuuksia, taidenäyttelyitä sekä kattavaa ohjelmaa myös lapsille.

http://writersweek.ie/

Bloom, Irlannin suurin puutarha-, ruoka- ja perhetapahtuma 29.5.-2.6.2014

Kevät on paras aika pistää pihat ja puutarhat kuntoon sekä kukkimaan pitkiä kesäiltoja varten. Bloom-puutarhapäivät Dublinin Phoenix Parkissa tarjoavat ruoanlaitto- ja nikkarointiopastusta, ilmaisia puutarhanhoitovinkkejä ammattilaisilta, irlantilaisia ruokatuotteita, live-viihdettä ja puutarhanhoitoon liittyviä työpajoja.

http://bloominthepark.com/

SAS lentää välilaskulla Helsingistä Dubliniin toukokuussa alkaen n. 150e/menopaluu.

Lähde Tourism Ireland Limited