Välimeren helmi tarjoaa yökerhojen lisäksi myös maaseudun rauhaa ja tyylikkäitä designhotelleja.

Päivällä Ibizan kaupunki on epäilyttävän rauhallinen. Esimerkiksi Sa Penyan alueella sijaitsevan hotellimme ympäristö on lähes autio, vaikka illalla kadut ovat täynnä bailaajia. Päivisin ihmiset ovat rannoilla. Myös Ibizan kaupungin laidoilla on kelpo rantoja. Bussiverkosto on hyvä ja edullinen. Muutamalla eurolla pääsee saaren toisella puolella sijaitsevalle rannalle.

Turkoosin veden ääreen

Pahimpaan turistiaikaan Ibizan rannat voivat olla hyvin ruuhkaisia. Rauhallisia ja todella hienoja rantoja löytyy vieressä sijaitsevalta pieneltä Formenteran saarelta. Illetesin ja Llevantin rannat sijaitsevat kapealla hiekkasärkällä muutaman kilometrin päässä La Savinasta, johon lautat Ibizalta saapuvat. Illetesin puolella on täysin tyyntä, ja meren turkoosi väri syvenee entisestään jopa vielä lumoavammaksi kuin Llevantin puolella.

Matkamuisto kirpputorilta

Ibizan ja Formenteran pienistä putiikeista saattaa tehdä uniikkeja löytöjä. Kirpputorien ystäviä ilahduttaa paikallisten suosima lauantaikirppis Sant Jordissa. Myynnissä on sekä uutta että vanhaa, ja valikoimiin kuuluu kaikkea mahdollista hameista huonekaluihin ja vesihanoista vaakoihin. Kierrätyshenkisen matkamuiston saa alle eurolla.

Huippunäkymiä

Korkealla kukkulalla sijaitseva Eivissan pieni vanhakaupunki Dalt Vila havisee historiaa. Sinne kannattaa mennä tukevilla kengillä, sillä kadut ovat jyrkkiä ja kapeita. Matka huipulle maksaa vaivan, sillä siellä ovat muun muassa katedraali, Almudaina-palatsi ja arkeologinen museo. Palkinnoksi ponnisteluista saa mahtavat näköalat kaupunkiin ja merelle. Vanhankaupungin Placa de Vilan aukio täyttyy iltaisin ruokailijoista. Myös Placa des Parcin aukiolla kelpaa istua auringon jo laskettua ja seurata illalla elämään puhkeavan kaupungin menoa.

Ibizan hintoja:

Ravintolassa: Salaatti 7 euroa, pasta 10 euroa, paella 15 euroa, kana 15 euroa, kala 20 euroa, pihvi 25 euroa, jälkiruoka 5-7,50 euroa, litra talon viiniä 13 euroa, olut 3 euroa, kahvi 1,20 euroa, tuoremehu 5 euroa.

Kaupassa: 1,5 litran vesipullo 0,50 euroa, kilon paahtoleipä 1,20 euroa, omenakilo 2 euroa, banaanikilo 1,60 euroa, viinipullo 3,70 euroa, litra olutta 1,20 euroa, kolatölkki 0,50 euroa.

Teksti: Taru Jussila Kuva: Reetta Jussila

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 6/2009