Syyskuu on designpääkaupunkivuoden vilkkain ja kansainvälisin kuukausi, joten nyt kannattaa lähteä kauempaakin visiitille Helsinkiin.

Tässä muutamia vinkkejä designpääkaupunkivuoden mielenkiintoisiin kohteisiin.

Jos et ole vielä käynyt Paviljongissa, nyt on jo kiire. Jättisuosion saanut kohtaamispaikka sulkeutuu yleisöltä sunnuntaina 16.9. Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon välissä sijaitsevan Paviljongin päätösviikonloppu (15.--16.9.) kerää yhteen kesän huippuhetkiä. Luvassa on tanssia, piirustustunteja, elokuvia sekä keskustelua siitä, miten muotoilu tekee kaupungeista parempia paikkoja olla ja elää.

Mielenkiintoinen piipahtamispaikka on myös Teurastamon Kellohalli, joka sijaitsee Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa. Kellohalli avasi ovensa syyskuun alussa osana World Design Capital Helsinki 2012 -vuotta. Kellohallin tapahtumat yhdistävät ruokaa ja muotoilua. Kellohallista saa muun muassa aamiaista, lounasta ja illallista. Siellä on myös galleriatila, jossa voi vaikka juoda kupillisen kahvia ja selailla mielenkiintoisia lehtiä ja kirjoja. Maanantaisin ja tiistaisin Kellohalli on varattu yksityistilaisuuksille. Kellohallin lähiaikojen tapahtumia: 15.--16.9. Sieniviikonloppu. 19.9. Maalaistentori klo 15--19. Sunnuntaina 23.9. Keittiökirpputori, josta voi tehdä mukavia löytöjä kaikesta ruokaan liittyvästä: alkaen kipoista, kupeista ja parhaista resepteistä.

www.wdchelsinki2012.fi

www.kellohalli.fi

www.teurastamo.com