Karibian alueen jännittävin matkakohde on mielestäni Kuuba. Karibianmeren suurin saari ylpeilee upeilla hiekkarannoillaan, mutta kannattaa viettää edes osa lomasta Havannassa. Tässä TOP 5 -lista Havannan samettisiin iltoihin.

1. Parhaat drinkit

Perinteikkään Hotel National de Cuban baarissa laatu on taattua, ja tummapintainen baarimikko näyttää filmitähdeltä. Täällä siemailivat daiquirejaan myös Rita Hayworth ja Johnny Weissmüller. Calle O esquina a 21, Vedado, Havanna. www.hotelnacionaldecuba.com

2. Parhaat salsat

El Colonial 1830, Calle Calzada esq. a 20, Vedado. Seitsemän kilometrin pituisen Malecon-rantakadun länsipäässä sijaitsevan 1830-ravintolan takapihalla on sunnuntaisin ja keskiviikkoisin vauhdikas tanssi-ilta kilpailuineen. Livebändin säestää, ja innokkaita tanssinopettajia riittää takuulla kaikille.

3. Parhaat bändit

Salon Rojo, Calle 21. Punaisessa salongissa on elävää musiikkia keskiviikosta sunnuntaihin. Kadunnumeroita et löydä Havannassa rakennusten seinistä, vaan kadulle pystytetyistä matalista kivipaasista.

4. Parhaat baletit

Parque Centralia eli keskuspuistoa ympäröivät historiallisen Havannan komeimmat rakennukset. El Gran Theatrossa keskuspuiston laidalla esitetään nykyisin oopperaa ja balettia. Liput hotellista tai paikan päältä alkaen noin 5 euroa.

5. Parhaat show-esitykset

Maailman upeimmaksi show-esitykseksi mainittu Tropicana on jo yli 70-vuotias. Aikanaan täällä esiintyivät maailmantähdet Josephine Bakerista Nat King Coleen, mutta menoa riittää vieläkin. Esityspaikka on kaupungin länsilaidalla Marianossa – tuikkivan tähtitaivaan alla. Pöytiin mahtuu noin 1400 katsojaa. Esitys alkaa yleensä klo 21.30, ja sisään pääsee tuntia aikaisemmin. Lippuja saa hotelleista, hinta noin 50-60 €, sisältää yhden drinkin.

www.kuubaseura.fi

www.vivacuba.se

www.havana-guide.com  

Pirkko Puoskari

Matkaopas 7/2011:ssa on kahdeksan sivun juttu Havannasta.