Tuljakin tila oli pitkään ränsistynyt, mutta nyt se on entisöity täyteen loistoonsa. Kuva: Tuljakin tila
Tuljakin tila oli pitkään ränsistynyt, mutta nyt se on entisöity täyteen loistoonsa. Kuva: Tuljakin tila

Ravintolailta ei tunnu törsäilyltä, kun kolme henkeä nauttii illallisen viineineen lähes samaan hintaan kuin Suomessa yksi.

Tallinna on tuttu shoppailu- ja hemmottelukaupunki, mutta viime vuosina kaupunki on noussut myös suosituksi fini dining -kohteeksi. Kysyimme Tallinnassa vuodesta 2013 asuneelta vapaalta toimittajalta, Anna Laineelta, mihin ravintoloihin kannattaa piipahtaa.

”Heti perustamisensa jälkeen Viron 50 parhaan ravintolan listaykköseksi nousi Noa. Jokaisesta pöydästä on merinäköala. Menu on kalapainotteinen ja ruoka taivaallista. Noassa voi varata myös kokin pöydän, jossa kokki valmistaa maistelumenuita ruokailijoiden katsellessa.” Ranna tee 3

Tuljakin tilalla oli ennen vanha neuvostoaikainen paviljonkikahvila. Rakennus oli romahtamispisteessä, mutta se entisöitiin upeaksi.” Pirita tee 26 E

”Yksi ikisuosikeistani on kulttuuriravintola Pegasus. Se sijaitsee kirjailijoiden talossa, jossa asuivat neuvostoajan nimekkäät kynäniekat. Menu on sekoitus virolaista ja ranskalaista keittiötä. Punajuuririsotto on taivaallista. Myös Virolle tyypilliset maksa- ja liharuuat maistuvat.” Harju 1

Bistro Salt on piskuinen paikka, joten pöytävaraus kannattaa tehdä. Ravintola on suloinen: talvella, kun paikka on täynnä ihmisiä, höyry tulvii ulos ovesta. Testaa esimerkiksi ostereita.” Vase 14

Kolm Sibulatin kokeilla on venäläinen tausta. Täällä venäläinen ruoka kohtaa aasialaisen.” Telliskivi 2

Lue lisää:

Ota haltuun Tallinnan trendikkäimmät kuppilat – pieni opas Kalamajaan

Lue nämä pikapalat Tallinnasta ja Virosta

Pärnun ja Haapsalun kylpylöissä kokee jotain uutta ja ihanaa