Näissä megapaikoissa nuppi tutisee jokaisella!

Disneyland Paris - jenkkiviihdettä keskellä Ranskaa

Disneyland Paris on jaettu viiteen teemapuistoon. Esimerkiksi Fantasylandissa viihtyy pikkuväki, Discoverylandissa saa kovempaa kyytiä. Ilmaisten paraatien ja muiden esitysten alkamisajat kannattaa selvittää etukäteen. Huvipuistossa pitää varautua ruhtinaalliseen rahanmenoon ja jonottamiseen. Viikonloppuja kannattaa ehdottomasti välttää.

Parc Astérix - gallialaistunnelmaa

Parc Astérix on ihanteellinen päivämatkakohde koko perheelle. Hyvin hoidettu alue on rakennettu pienen järven ympärille ja koostuu kuudesta teemamaailmasta. Vauhdikkaita vempaimia on vanhanajan karusellista suureen korkkiruuviin, joka kiepauttaa matkustajan seitsemän kertaa ylösalaisin! Poseidon-teatterin merileijonien ja delfiinien showta seuratessa voi hengähtää, ja nälkä lähtee nauttimalla villisikaa.

Europa Park - kovimmat vauhdit

Lounais-Saksassa sijaitseva puisto rakentuu 12 osasta, jotka on rakennettu maanosamme eri maiden tyyliin. Vempaimiin kelpaavalla pääsylipulla pääsee nauttimaan myös esityksistä, esimerkiksi ritarien turnajaisista. Ravintolatarjonta on ällistyttävä: eri maiden ruokakulttuurit ovat edustettuina laidasta laitaan. Puisto tunnetaan hurjista vuoristoradoista. Yhteensä laitteita on yli sata.

Heide Park - Pohjois-Saksan suurin ja paras

Erilaisia vempaimia on alueella kymmenittäin, joten huvipuistoa varten kannattaa varata koko päivä. Valitettavasti viikonloput ovat valtavan ruuhkaisia. Hurjimmastakin menosta pitävät saavat varmasti vastinetta korkeahkolle pääsymaksulle. Myös rauhallisempia laitteita on riittävästi perheen pikkuväelle. Alue on siisti ja hyvin hoidettu kukkaistutuksineen ja suihkulähteineen. Ruokailupaikkoja on runsaasti.

Näin selviät huvista hengissä

1. Ole paikalla heti, kun portit avataan.

2. Vältä viikonloppuja.

3. Kysy perhelippua. Osta liput etukäteen internetin avulla, jos mahdollista.

4. Ota mukaan rattaat pikkulapsille. Rattaita voi yleensä myös vuokrata paikan päällä.

Teksti ja kuva: Hannu Tuominen

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 2/2008