Kahdella tonnilla pääsee kiertomatkalle Kiinaan ja Tiibetiin. Tonni lisää, ja reissu vie USA:n länsirannikolle San Franciscosta Los Angelesiin ja Tijuanaan.

AASIA

Aurinkomatkat vie Kiinan ja Tiibetin kiertomatkalle. Reitti on Peking–Xining–Lhasa–Chongqing, 2020 €, 9 yötä. 

Starlighttoursin Niilin-risteily Kairosta Assuaniin on räätälöity matka, 2500 €, 14 yötä 5 tähden hotellissa ja risteilyaluksella.

Mandala Travel vie opastetulle Trans Siperian junamatkalle Helsingistä Moskovaan ja halki Siperian aina Vladivostokiin saakka, 2570 €, 13 pv,   2.luokan hytti.

Kiehtova Istanbul yhdistettynä Mustanmeren-risteilyyn on Olympian uutuus. Istanbulissa tehdään myös päivä ja iltaretket. 2780 €, 15 pv, risteilyosuus 12 yötä.

AMERIKKA JA KARIBIA 

Aktiv-Resorin uutuus on Pohjois-Amerikan kiertomatka. Reitti on Los Angeles–Grand Canyon–Lake Powel–Las Vegas–Death Valley–Yosemite–San Francisco. 2100 €, 10 pv perillä, opastus englanniksi.

Soiletours vie USA:n länsirannikolle San Franciscosta Los Angelesiin ja Tijuanaan 3.–13.6. Matkalla nähdään muun muassa Alcatrazin vankilasaari, Sonoma Valleyn viinitilat, Muir Woodsin punapuumetsä, Hollywood, Disneyland ja Universal-studiot. 2960 €, 11 pv.

AUSTRALIA JA OSEANIA 

Aktiv-Resorin uutuuksia ovat Australian pitkät lomat aurinko-valtio Queenslandin ja Trinity Beachin trooppisessa ilmastossa, 2100 €, vähintään 21 pv. 

Aktiv-Resor vie Australiaan omin päin asuntovaunulla. Menolento on joko Adelaideen, Brisbaneen, Cairnsiin, Melbourneen, Perthiin tai Sydneyhin. Paluu on jostakin mainituista kaupungeista, 2590 €, 10 pv perillä.

Liisa Väätäinen, Eija Aatela  Kuva Shutterstock (Istanbul)

Lue lisää ensi kesän uutuuksista Matkaoppaan numerosta 7/2012.