Kaupunki on Lonely Planetin kokoamalla maailman viiden parhaan vuodenvaihdekohteen listalla.

Jo vuoden irlantilaiset ovat juhlistaneet Irlantia ja kaikkea irlantilaisuuteen liittyvää tapahtumilla ja festivaaleilla

Gathering Ireland 2013 -teemavuoden kunniaksi Dublin järjestää uudenvuodenaattona 2014 ja sitä edeltävinä päivinä suuren kansanjuhlan.

Uudenvuoden vastaanottajaiset järjestetään nyt kolmatta kertaa, mutta kaupunki on jo yltänyt Lonely Planetin kokoamalle maailman viiden parhaan vuodenvaihdekohteen listalle.

Viime vuonna Dubliniin saapui vuodenvaihteeksi eri puolilta maailmaa yli 50 000 ihmistä, ja tänä vuonna valoista, vilskeestä ja show-tunnelmasta nauttijoita odotetaan vieläkin enemmän.

Juhlat käynnistyvät 29. joulukuuta ja jatkuvat useamman päivän.

Uudenvuodenaattoa nähdään jättikonsertti, jonka lavalle nousevat muun muassa irlantilaisartisti Ryan Sheridan sekä Our House -kappaleesta tunnettu 70-luvun yhtye Madness.

Lisäksi luvassa on loistelias River of Light -valoesitys, jossa Liffeyjokeen lasketaan satoja välkehtiviä kynttilöitä.

Kynttilät symboloivat kaikkia Irlannissa viime vuoden aikana vierailleita kansallisuuksia ja kaikkia ulkoirlantilaisia maailman eri kolkissa.

Irlantilaiset ovat levittäytyneet eri puolille maailmaa. Yli 70 miljoonaa ihmistä katsoo olevansa irlantilaista alkuperää.

Irlannin nykyinen väkiluku on 5,6 miljoonaa.

Videokuvaa Dublinin uudenvuodenjuhlinnasta 2013.

www.ireland.com