Toinen toistaan isommat ja ylellisemmät ostoskeskukset saavat leuat loksahtamaan. Yhdessä on jopa akvaario, toisessa laskettelukeskus.

Dubaissa jos missä shoppaillaan. Kaupungissa on kymmeniä tyylikkäitä, ylellisiä ja koreita ostoskeskuksia. Suurimmat ovat niin valtavia, että niissä on samoiltava monta päivää kolutakseen ne. Eikä silti puhettakaan, että ehtisi joka liikkeeseen. Matkailijalle ostoskeskukset ovat nähtävyyksiä: tavaravuorten keskeltä löytyy ­akvaarioita, luistinratoja, huvipuistoja ja laskettelu­keskus. Dubailaiset viettävät ­niissä aikaa perheen ­kanssa, ­tapaavat ystäviä ja herkuttelevat. Ravintoloita ja kahviloita on aina kymmeniä, suurim­massa, Dubai Mallissa, jopa 150. 

Dubai Mall 

Vuoden 2009 syksyllä valmistunut ostoskeskus on toistaiseksi maailman suurin. Lafayette-, Bloomingdale’s- ja Debenhams-tavaratalojen lisäksi se sisältää noin 1200 liikettä. Lisäksi on akvaario, luistinrata, Sega Republic -pelimaailma ja elokuvateatteri. Osoite Doha Street, Downtown Dubai. Metro Dubai Mall -asema. 

Mall of the Emirates 

Suurimpiin lukeutuvassa ostoskeskuk­sessa on noin 500 liikettä, Ski ­Dubai -laskettelukeskus, Magic Planet -viihdekeskus, elokuva­teatteri ja Carrefour-hypermarket. Osoite Sheikh Zayed Road. Metro  Mall of the Emirates -asema. 

Ibn Battuta Mall

  Inhimillisen kokoisen ostoskeskuksen juju on arkkitehtuurissa. Shoppailessa astellaan samalla Kiinasta Andalusiaan Intian, Persian, Egyptin ja Tunisian kautta – vähän kuin arabialainen tutkimusmatkailija Ibn Battuta aikoinaan. Täällä on myös elokuvateatteri ja IMAX-teatteri. Osoite  Sheikh Zayed Road. Metro  Ibn Battuta -asema.  

Festival City Mall  Noin 600 kauppaa, Mark & Spencer -tavaratalo, elokuvateatteri, keilahalli ja keinotekoisia kanaaleita. Osoite  Al Garhoud -sillan tuntumassa, Deira.

Mira Jalomies  Kuva Dubai Mall-ostoskeskuksesta

Matkaopas 7/2011 liittenä on kätevä kaupunkiopas Dubaihin.